0
Košarka

Bogdan Bogdanovic-Kamp Beograd, 23.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

BOGDANOVIĆ SE UGLEDA NA ĐOKOVIĆA: „Novak mi je inspiracija“!

Objavljeno: 28.09.21 u 16:16

 Reprezentativac Srbije je spreman za početak nove NBA sezone. 

Atlanta je uspela da zadrži Bogdanovića za kojeg smatraju da bi i dalje mogao da bude okosnica tima. Uz njega zadržali su i skoro ceo tim koji je igrao prošle sezone.

Bogdanović je zadovoljan saigračima, ali ističe da mu ne smeta što njegov tim smatraju za autsajderima i da to treba da im bude motivacija više.

„Naš mentalitet u novoj sezoni treba da bude identičan onom iz prethodne kada su nas mnogi otpisivali kao autsajdere. Tako se nalazi motivacija, dobra stvar je biti autsajder – tada najbolje dokazujete drugima da nisu u pravu, onda kada ne veruju u vas. Zadržali smo praktično sve momke iz prošlosezonskog tima i to je retka stvar u NBA. Sa novim pojačanjima imamo priliku da budemo bolji. Drago mi je da mogu da budem član ovakvog tima i sada sve zavisi od nas.“

Bek reprezentacije Srbije govorio je i o tome šta je najviše radio tokom letnje pauze i koje su mu bile primarne vežbe.

„Najviše sam radio na telu – dosta sam dizao tegove jer mi je glavni cilj da budem što zdraviji. Želim da budem na raspolaganju što je moguće više. Što se tiče timskih ciljeva za novu sezonu, treba prvo potpuno da zaboravimo prethodnu, a onda da se borimo za jedno od prva četiri mesta u konferenciji, koji će nam dati priliku da imamo prednost domaćeg terena u doigravanju. Krajnji cilj je osvajanje titule, čeka nas mnogo rada do toga i videli smo koliko istovremeno blizu i daleko možete da budete tom cilju.“

Za kraj je prokomentarisao njegov odnos sa najboljim teniserom sveta i o tome da svaki sportista može mnogo da nauči od Đokovića.

„Da, mogu da kažem da mi je Novak prijatelj, ali ne samo to. On je motivacija – način na koji se nosi sa svim i kako uvek pokušava da bude najveći svih vremena. On se nikada nije zadovoljavao jednim grend slem trofejom. On je pokušavao da bude veliki dok još nije osvojio nijedan turnir. Svi sportisti mogu da uče od njega – nije bitno kojim se sportom bavite, mentalitet je isti. Način na koji se brine o svom telu, svom okruženju, to je stvarno inspiracija, više od prijateljstva.“

Atlana Houks je tokom regularnog dela sezone ostvarila 41 pobeda uz 31 poraz, uspeli su da prođu u  plej-of gde su stigli do polufinala Istočne konferencije, ali onda su poraženi od Milvoki Baksa ukupnim rezultatom 4:2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter