0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Screenshot

ARGENTINA I ITALIJA ZA ISTORIJU: Uskoro predstavljanje novog trofeja?!

Objavljeno: 28.09.21 u 17:40

Pobednik Evrope i pobednik Južne Amerike odigraće međusobni duel. 

Zanimljiva vest dolazi iz sveta koja kaže da će naredne godine biti održan meč između Italije i Argentine koji su kontinentalni prvaci.

Minulo Evropsko prvenstvo, koje je odigrano godinu dana ankon što je planirano zbog pandemije koronavirusa, osvojila je Italija. „Žabari“ su od početka bili autsajderi za osvajanje trofeja, međutim sjajno su počeli takmičenje sa tri vezane pobede u grupi i to bez primljenog gola, te su tako privukli pažnju svih navijača. U nokaut fazi Italijani su prvo savladali Austriju na penale, zatim Belgiju(2:1), potom je pala Španija, takođe na penale, i onda na kraju Englezi u onoj famoznoj penal seriji.

 

FOTO: Youtube/ Screenshot

Trofej Kopa Amerika se napokon nakon 28 godina se vratio u Argentinu. Sve oči su bile uprte u Mesija koji je obećao da će dati sve od sebe kako bi doneo trofej u domovinu i tako stao rame uz rame sa Maradonom. Belo-plavi su takmilenje počeli remijem protiv Čilea, zatim su minimalnim rezultatom pobedili Urugvaj i Paragvaj, da bi poslednju utkamicu u grupi savladali Boliviju(4:1). U nokaut fazi prvo su se susreli sa Ekvadorom(3:0), a zatim na penale izbacili Kolumbiju. U finalu kao što se moglo i očekivati našli su se sa Brazilom. Jedini gol u finalu postigao je di Marija za veliko slavlje „Gaučosa„.

 

FOTO: Youtube/ Screenshot

U dogovoru UEFE i KONMEBOLA ove dve selekcije će odgirati utiakmicu za novi trofej koji će nositi naziv „Kup EuroAmerika„, a ta utakmica bi trebalo da se odigra u junu 2022. godine. Ukoliko se i ostale kontinentalne Fudbalske asocijacije uključe u ovakvu odluku pomenutih asocijacija, možda bi moglo nastati novo takmičenje u kome će biti selekcije koje su osvojile kontinentalni trofej.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter