2
AdmiralBet ABA Liga

Dallas Moore Partizan - EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

POBEDNIČKI DEBI OBRADOVIĆA: Partizanovi Amerikanci slomili Zadar u neizvesnoj završnici

Objavljeno: 27.09.21 u 19:59

Košarkaši Partizana slavili su u utakmici prvog kola ABA lige, na gostovanju ekipi Zadra, rezultatom 78:73 (21:21, 13:21, 20:18, 19:18).

Ekipa Željka Obradovića je na tradiocionalno nezgodnom gostovanju za crno-bele, do trijumfa došla nakon velike borbe u neizvesnoj završnici, u kojoj je presudio kvalitet Partizanovih Amerikanaca, Mura, Pantera i Ledeja. Oni su u prelomnim momentima demonstrirali zašto su došli u Beograd i doneli svom timu pobedu na otvaranju šampionata.

Partizan je napadački ušao odlino u utakmicu, na krilima Kevina Pantera, koji je postigao 10 od prvih 15 poena crno-belih. Ledej je dobro pratio svog sunarodnika, ali domaćin je dobrim šutem sa distance uspevao da drži korak za favorizovanim Beograđanima, a u finišu prve deonice dođe i do vođstva.

Ipak košem uz faul Uroša Trifunovića, Partizan  stigao do egala, sa kojim se otišlo na prvi odmor.

Ako je u prvom kvartalu crno-bele nosio Panter, u drugom se razigrao kapiten Rade Zagorac, koji u ovom periodu vezuje osam poena, a nakon pet vezanih poena Avramovića, gosti na dva minuta pre kraja poluvremena odlaze na prvu dvocifranu prednost, rezultat je bio 42:31.

Zadar ipak nije dopustio protivniku da se još ozbiljnije odlepi i do odlaska na velki odmor smanjuje rezultat na 42.34.

Treća četvrtina donela je veliku borbu u kojoj je Partizan pokušavao da prelomi utakmicu, ali je rival imao spreman odgovor i u poslednji kvartal su ušli sa aktivnim rezultatom 60:54.

Još veća neizvesnost viđena je u poslendnjem desetominutnom periodu, gde su Dalmatinci ozbiljno pretili da sustignu rivala. U zavrnici su čak stizali i do zaostatka od svega jednog poena, ali su meč prelomili Partizanovi Amerikanci, koji nisu dozvolili potpuni preokret.

Najpre Mur sa dve trojke, pa Panter prodorom sačuvali prednost na strani crno-belih, a nadovezao se i Zek Ledej, sa poenima i dva važna ofanzivna skoka na kraju, gde je praktično zatvorio utakmicu.

Priliku da možda donese produžetak domaćinu imao je na 17 sekundi pre kraja Dominik Mavra, ali je njegov pokušaj za tri završio promašajem. Do kraja je Partizan sa linije penala zapečatio pobedu, u izuzetno teškoj utakmici.

Najefikansiji u crno-belom taboru bili su Kevin Panter i Dalas Mur sa po 14 poena, dok je Zek Ledej upisao 10 poena uz 10 skokova. Avramović i Trifunović dodali su po 11 poena.

Kod domaćina je prednjačio Domagoj Vuković sa 16 poena, poen manje upisao je Jordano, dok je Luković dodao 11 poena.

 

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter