0
Fudbal

FOTO: Premier league

ARSENAL JE GLAVNI U SEVERNOM LONDONU: „Tobdžije“ završile posao za pola sata i nastavile agoniju Totenhema! (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.21 u 19:35

Velika pobeda za „Tobdžije“ u derbiju severnog Londona.

Ekipa Arsenala savladala je Totenhem u derbiju severnog Londona rezutatom 3:1, a strelci za domaći tim su bili Emil Smit Rou u 12. minutu, Aubamejang u 27. minutu i Saka u 34. minutu, dok je počasni gol za „Pevce“ postigao Son.

Igrači koje predvodi Mikel Arteta nastavili su seriju dobrih rezultata nakon očajnog starta sezone i vezali četiri pobede od kojih su tri u Premijer ligi. Odmah se videlo da su igrači Arsenala ušli bolje raspoloženi u meč i oni su bili ta ekipa koja je diktirala tempo meča. Prvi gol je pao nakon dobre asistencije mlade nade tima iz Londona Bukaja Sake a Smit Rou je uspeo da loptu plasira iza leđa Uga Ljorisa. Nastavio je Arsenal da dominira i u nastavku poluvremena, a strelac prvog gola se u 27. minutu našao u ulozi asistenta kada je poslao povratnu loptu na nekih jedanaest metara od gola a Aubamejang nije imao većih problema da odatle pogodi. Furioznu seriju „Tobdžija“ zatvorio je Saka nakon sjajnog solo prodora.

Već nakon prvog poluvremena se videlo da tim Totenhema nema velike šanse da ugrozi veliku prednost Arsenala, ali su u drugom poluvremenu ipak zaigrali znatno bolje. Dve velike prilike je propustio Hari Kejn,a istakao se novi golman Arsenala Aron Remzdejl. Ipak, trud Totenhema se isplatio kada je Son postigao gol na asistenciju Regilona u 79. minutu meča, ali više od toga nisu mogli. Imao je Lukas Moura priliku da donese neizvesnu završnicu kada je odlično šutirao, ali se ponovo istakao Remzdejl i sjajno intervenisao.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter