0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

UZBUDLJIV DUEL U LAKTAŠIMA: Neizvesna završnica i slavlje domaće ekipe!

Objavljeno: 25.09.21 u 19:50

Odlična igra u četvrtoj deonici je bila dovoljna za preokret! 

Nema sumnje da nas očekuje izuzetno zanimljiva sezona u ABA ligi! Odigrane su tek tri utakmice prvog kola najkavlitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu, a publika je imala priliku da uživa u čarima košarke.

Igokea je od 17:00 časova u Laktašima ugostila ekipu Borca iz Čačka. Izabranici Dragana Bajića su uspeli da opravdaju epitet favorita, ali znatno teže nego što je to bilo očekivano uoči duela. Utakmica je završena rezultatom 91:89 i tokom celog okršaja je vođena velika bitka na terenu hale u Laktašima.

Prvo poluvreme je bilo prilično izjednačeno, a domaći su na pauzu otišli sa pet poena prednosti. Ekipa trenera Marinovića je bila vrlo raspoložena u nastavku. Čačani su bili sjajni u ofanzivi, a uspeli su i da zaustave napade protivnika tokom treće deonice. Pred početak odlučujuće četvrtine, Borac je imao sedam poena prednosti.

Domaći su uspeli da se konsoliduju i napravili su veliki preokret! Igokeu je do pobede predvodio Markel Starks. Košarkaš iz Sjedinjenih Američkih Država je utakmicu završio sa učinkom od 15 postignutih poena i sedam uspešnih dodavanja. Pratili su ga sunarodnici Džejms Robinson i Antabija Voler, kao i mladi Dalibor Ilić, sa po 13 postignutih poena. Dvocifren učinak zabeležio je i Nikola Tanasković. On je postigao 11 poena, uz tri uhvaćene lopte i jednu asistenciju.

U redovima ekipe iz Čačka istakli su se Hanter Hejl i Nemanja Todorović sa po 17 poena. Hejl je upisao i osam asistencija, uz šest uhvaćenih lopti.

Večeras je u Ljubljani na programu okršaj dva tima iz Slovenije. Cedevita Olimpija će ugostiti Krku od 21:00h.

U petak su odigrana dva duela. Cibona je na otvaranju takmičenja napravila veliko iznenađenje. Izabranici Vladimira Jovanovića su u Baru savladali Mornar rezultatom77:87.

Crvena zvezda je ‘razbila’ Split u hali ‘Aleksandar Nikolić‘. Utakmica odigrana u glavnom gradu Srbije završena je rezultatom 97:61 u korist domaćina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter