0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / KK Budućnost Voli

NEMA OPUŠTANJA OD STARTA: Budućnost ima visoke ciljeve i recept za ‘pantere’!

Objavljeno: 25.09.21 u 15:58

Aleksandar Džikić započinje drugi mandat na klupi Budućnosti.

On će debi imati protiv FMP-a u prvom kolu ABA lige, koji se igra sutra od 19 sati.

Pred ovaj meč Aleksadnar Džikić je istakao da je dobro upoznat sa kvalitetima rivala.

– Naš protivnik je promenio sastav u odnosu na prošlu godinu. Imaju vrlo agresivan trio na bekovskim pozicijama, sa agresivnim krilnim igračima koji mogu da igraju na više pozicija. Imaju visinu, mogu da igraju i u formaciji i sa nižom postavom, u kojoj koriste Tasića kao centra koji se otvara na tri poena. Ispratili smo njihove igre u predsezoni, videli smo da igraju agresivno preko celog terena, sa puno udvajanja, kao i preuzimanja u postavljenoj odbrani, i za to smo spremni. Moramo da pariramo njihovoj energiji, kazao je Džikić.

Centar Zoran Nikolić istakao je da su ‘plavi’ motivisani.

– FMP će doći motivisani, kao i svake godine. Ne smemo da se opustimo, moramo da uspostavimo tempo koji nama odgovara od prvog minuta i da ga kontrolišemo tokom celog meča. FMP je promenio sastav, nema Filipa Čovića, koji je dugo godina vodio igru, došao je Brajs Džons da zauzme njegovu ulogu. U svakom slučaju, čeka nas težak meč u kome moramo da budemo spremni na njihovu agresivnost od prvog minuta, rekao je Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter