0
Košarka

FOTO: KK Borac Lazarevac

BORAC JE NOVA FABRIKA TALENATA: Klub iz Lazarevca napravio istorijski uspeh iako ujedno pojačava velikane

Objavljeno: 25.09.21 u 14:22

Srpska košarka će ozbiljno moći da računa na momke iz Lazarevca narednih godina, jedan od najboljih košarkaških projekata u zemlji.

Reč je o KK Borac iz tog grada, klubu osnovanom 2015. ali već parira najjačim ekipama zemlje i klubovima po nekoliko decenija starijim.

Ljudi iz Lazarevca su se bazirali na rad sa mlađim kategorijama, imaju i seniorski tim, ali ponos su juniori koji su upravo napravili istorijski uspeh.

Juniori Borca su dika Lazarevca, te 2015. krenula je priča i takmičenje od najnižih stepenika srpske košarke, a sada su na najvišim. Igraju drugi i završni krug kvalifikacija za elitni rang srpske košarke, Jedinstvenu juniorsku ligu gde su u grupi sa Crvenom zvezdom, Dinamikom i Zemunom.

Bili su ravnopravni rival crveno-belima i tek na kraju izgubili sa 73:63, ali još uvek nisu izgubili šanse da se domognu Jedinstvene lige.

Dve ekipe iz ovog takmičenja obezbediće plasman u elitni rang, dok će druge dve igrati Kvalitetnu ligu. Šta god da se desi od toga, Lazarevčani su napravili istorijski uspeh plasmanom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK BORAC-LAZAREVAC (@kk.borac.lazarevac)

Prethodno su išli korak po korak, bili su šampioni Regionalne lige Beograd, a onda u prvom kolu kvalifikacja za Jedinstvenu ligu savladali sva tri rivala, beogradski Radnički, Slodes i Fleš.

Juniori Borca beleže fenomenalne rezultate, a u stopu ih prate pioniri. Ekipa se takođe izuzetno razvija, a trenutni lider pionira Partizana je upravo ‘napravljen’ od strane Borca. Reč je o Urošu Mijailoviću koji je iz Lazarevca otišao u crno-beli tabor i sada je glavni igrač Partizana.

Na kraju priče, iza svega stoje ljudi. Predanim i praktično svakodnevnim radom su tu treneri Zoran Moca Đorđević i Marko Ljubojević koji vode računa o razvoju i napretku igrača, odmah su tu uz njih i Dušan Gašić, Vule Vojić i Radovan Milanović koji je organizator svega, te naravno predsednik Vladimir Ilić koji je se po dolasku u klub ozbiljno uhvatio u koštac sa svim problemama organizovanja jedne nove, a ozbiljne sportske priče u našoj zemlji.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter