0
Evropske lige

(191007) -- ITALY, Oct. 7, 2019 (Xinhua) -- FC Inter's Lautaro Martinez scores his goal during a Serie A soccer match between FC Inter and FC Juventus in Milan, Italy, Oct. 6, 2019. (Photo by Alberto Lingria/Xinhua)

AKTUELNI ŠAMPION IZBEGAO PRVI PORAZ: Gosti se u Bergamo vraćaju bez celog plena!

Objavljeno: 25.09.21 u 20:19

Dramatična završnica na stadionu ‘Đuezepe Meaca’!

Šesto kolo najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Italiji nam donosi nova uzbuđenja. Aktuelni šampion Serije A je ugostio Atalantu na stadionu ‘Đuzepe Meaca‘. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a rekacija iz VAR sobe je sprečila slavlje gostujućih navijača.

Italijanski šampionat je poznat po neprestanoj borbi na terenu, od prve sekunde do poslednjeg sudijskog zvižduka. Baš tako je bilo i danas u Milanu.

Reprezentativac Ukrajine Ruslan Malinovski je dobio javnu opomenu već u 4. minutu meča. Nakon prvog žutog kartona, nije su dugo čekalo ni na pogodak.

Fenomenalni Argentinac Lautaro Martinez je zatresao mrežu ekipe iz Bergama u 5. minutu. Ofanzivac je iskoristio asistenciju Nikola Barele. Vezista je blistao na Evropskom prvenstvu u dresu nacionalnog tima Italije, sa kojim je uspeo da podigne prestižni trofej. Barela je nastavio sa odličnim partijama i po povratku u redove Intera.

Ritam igre nije opadao tokom celog meča. Bilo je dosta grubih startova, pa je glavni arbitar Mareska pokazao još četiri žuta kartona do odlaska na veliku pauzu.

Gosti su iskoristili pad koncentracije izabranika trenera Inzagija u finišu prvog dela igre. Igrao se 30. minut kada je Malinovski savladao iskusnog Samira Handanoviča. 

Samo devet minuta kasnije, član nacionalnog tima Slovenije je ponovo bio primoran da vadi loptu iz sopstvene mreže. U strelce se ovog puta upisao Rafael Toloi!

Oba trenera su napravila po tri izmene u ranoj fazi drugog poluvremena. Stručnjaci su procenili da im je potrebna svežina kako bi ostarili željeni rezultat.

Inter je morao da krene u ofanzivu. Edin Džeko je ponovo obradovao pristalice domaće ekipe! Nekadašnji napadač Mančester Sitija je u 71. minutu postigao peti pogodak u ovosezonskom takmičenju. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Inter stigao iz Rome. Džeko je prethodne sezone u dresu slavne ‘Vučice‘ zabeležio 27 nastupa, a sedam puta se upisao u strelce.

Finiš utakmice je doneo nova uzbuđenja. Mareska je u 85. minutu pokazao na belu tačku. Inter je imao priliku da dođe do potpunog preokreta. Federiko Dimarko je preuzeo odgovornost, ali bivši igrač Verone nije uspeo da realizuje jedanaesterac.

Greške u ovako važnim utakmicama uglavnom budu kažnjene pogotkom na drugoj strani. Upravo se to dogodilo samo tri minuta kasnije. Mladi golgeter Roberto Pikoli je zatresao mrežu Samira Handanoviča. Radovanje gostujućih fudbalera nije dugo trajalo, jer je gol poništen nakon reakcije iz VAR sobe.

Nakon šest odigranih utakmica, Inter zauzima 3. mesto sa 14 osvojenih bodova. Atalanta se nalazi na 5. poziciji sa tri boda manje u odnosu na današnjeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter