1
AdmiralBet ABA Liga

Zeljko Obradovic Partizan - EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

U FENERBAHČEU SAM IMAO 120 AKCIJA, VELIKI IGRAČI IH ODMAH SHVATE: Željko Obradović otkrio detalje sa treninga! (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.21 u 08:19

To je ta razlika između igrača.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović je prilikom prvog pripremnog turnira koji se igrao u Opatiji, održao jedan trenerski seminar. Povratnik u Partizanove redove, pokušao je da prenese jedan deo znanja mlađim trenerima, a u uvodnoj reči, prisetio se svog boravka u Fenerbahčeu i akcija koje su igrali njegovi košarkaši.

U Fenerbahčeu sam, poslednje godine kad sam radio, imao 120 opcija napada iz različitih polazaka, a sada sam u Partizanu na petnaestak. To iziskuje strašnu koncentraciju igrača. Sat i 45 minuta sada sam radio 5 na 0. Neki ne mogu da shvate najprostije stvari. I onda dođeš u situaciju da ti koji shvataju postaju nervozni. Ne pričam da zapamti poziciju, to je lakše, nego šta je svrha, počeo je Obradović.

Potom je povukao paralelu između velikih i onih prosečnih igrača, rekavši da je nekima dovoljno samo jedno ponavljanje da njegovu ideju prebace na teren.

Moje iskustvo govori da kad dođem na trening nekom je potrebno da objasniš jednom,a nekome 100 puta i nema šanse da te ne razume. I to je tako ceo život. Po tome se i razlikuju igrači. Pravi i veliki igrači jer brzo shvataju,imaju koncentraciju, a nekome moraš da pričaš ne znam koliko puta, da ponavljaš kao što ja sad trenutno ponavljam, a i ranije sam ponavljao. Stalno misliš sad će da shvate, rekao je Obradović i dodao:

Uros Trifunovic i Zeljko Obradovic Partizan – EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

Pogotovo za one mlađe ima i drugih stvari u životu, knjiga, fakultet, bavi se nečim drugim, nije to za tebe. Ja sam tu direktan. Neki su se ljutili, neki nisu,neki su se zahvaljivali, ali to je tako. Ja insistiram na koncentraciji.

1
0

1 Komentara

  1. Kompletan roster su birali i sastavljali u ovom slucaju trener i s. direktor.Objasnjavajte sad 300 puta a ne 100.Za vas su bili mali igraci i ne bitni Peidz i Mozli,sad imate ovu trojicu bisera koje ste ostavili i nekolicinu sto ste doveli pa im objasnjavajte.

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter