0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

CIBONA SLAVILA U BARU: Iznenađenje na startu ABA lige!

Objavljeno: 24.09.21 u 20:10

Odlično prvo poluvreme za ekipu iz Zagreba!

U Baru je od 18:00 časova i zvanično počela nova sezona najboljeg košarkaškog takmičenja u regionu. Mornar je ugostio ekipu Cibone iz Zagreba. Gosti iz Hrvatske su uspeli da naprave veliko iznenađenje na startu takmičenja i slavili su rezultatom 77:87.

Ekipa Vladimira Jovanovića je odigrala sjajno prvo poluvreme. Cibona je nakon 10 minuta igre imala čak 12 poena prednosti (16:28). Situacija se nije značajno menjala ni u drugoj deonici, pa su je popularni ‘Cibosi‘ u svoju korist rešili rezultatom 16:23.

Crnogorski predstavnik je značajno podigao nivo igre nakon velike pauze. Izabranici iskusnog Mihaila Pavićevića su bili bolji u trećoj četvrtini sa 27:16. Na momente je izgledalo da će Mornar uspeti da uhvati rezultatski priključak, ali su gosti predvođeni Prkačinom bili fokusirani do poslednje sekunde meča. Četvrta deonica je pripala Ciboni (18:20).

Najefikasniji košarkaš u redovima pobedničke ekipe bio je mladi Roko Prkačin. Hrvatski reprezentativac je meč završio sa 24 postignuta poena, šest skokova i dva uspešna dodavanja. Pratio ga je Amerikanac Nejtan Rojvers sa 18 poena i sedam uhavćenih lopti. Amar Gegić iz Bosne i Hercegovine je dodao 15 poena uz tri skoka i čak sedam asistencija.

Marko Jeremić se istakao u ekipi iz Bara. Povremeni član nacionalnog tima Srbije je postigao 18 poena i zabeležio je jedan skok. Mihailović je imao isti poenterski učinak, a na to je dodao dva skoka i asistenciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter