0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

BORAC JE SPREMAN ZA NOVU ABA SEZONU: Čačani imaju visoke ciljeve – ‘Možemo da budemo prijatno iznenađenje!’

Objavljeno: 23.09.21 u 15:58

Prvi izazov u novoj ABA sezoni košarkaši Borca imaće u subotu od 17 sati, kada će u Laktašima odmeriti snagu i košarkaško umeće sa ekipom Igokee.

Nema mesta sumnji, biće to veoma zahtevan meč za Čačane. Ali kako su crveno-beli ovog leta sastavili dobar tim, ne treba olako prepustiti ulogu apsolutnog favorita domaćinu, bez obzira što je reč o veoma ozbiljnoj ekipi, koja se godinama nalazi u samom vrhu ABA lige.

Kada se podvuče crta, Borac mora da bude zadovoljan učinjenim tokom leta. Sa izrečenim je saglasan i kapiten tima Uroš Čarapić.

– Moramo biti zadovoljni onim što su uradili ovog leta. Trenirali smo jako, temeljno smo se spremili za ovu sezonu. Istina, u poslednje vreme zbog bolesti intezitet je malo opao, jer u jednom momentu zbog raznih stvari nismo imali dovoljno igrača ni za treninge. Ali nedavno je sastav kompletiran dolaskom Đokovića i Lešića, tako da spremno dočekujemo početak lige, rekao je Čarapić za kluski sajt.

Uros Carapic ABA Liga Crvena Zvezda – Borac Cacak 17.2.2021. (credit image & photo: Djordje Kostic / STARSPORT)

U pripremnom periodu ekipa je ostvarila šest pobeda, a pretrpela je svega jedan poraz.

– Valja priznati da nam je falilo više jačih utakmica u pripremnom periodu. Od ABA timova igrali smo samo protiv FMP-a i Studentskog centra. Ostali timovi sa kojima smo se sastali igraju u slabijim takmičenjima. Ali zbog korone nismo odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica. Međutim, šta je tu je, na neke stvari nismo mogli da utičemo, kazao je kapiten Borca.

Sve u svemu, tabor Borca je kompletan i spreman za početak takmičenja.

– Svako ko barem malo prati regionalnu košarku može da primeti da je klub ovog leta sastavio snažan tim. U Borac je stiglo dosta zvučnih imena, što nas sve raduje. Na svakoj poziciji imamo nekoliko kvalitetnih i dokazanih igrača, zastao je Čarapić, a onda nastavio svoje izlaganje:

– Iskreno se nadam da ove sezone možemo da budemo prijatno iznenađenje u ABA ligi. To je želja svih nas. Uostalom, za to radimo i treniramo. Imamo iskustvo iz prošle godine. A to se odnosni na sve nas, od igrača do stručnog štaba, dodao je igrač iz grada na Moravi.

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Prvi protivnik biće Igokea, koju je Borac dobro upoznao minule sezone. Rival je silan, sloviće za favorita u 1. kolu. Međutim…

– Smatram da nas je prošle sezone Igokea malo potcenila, barem u prvom meču. Verujem da će ove godine mnogo ozbiljnije da nas shvati. Kao svake takmičarske godine, Igokea ima dobar roster sastavljen od kvalitetnih igrača, a predvodi ih iskusan trener, koji godinama vodi tim u ABA ligi. Gostovanje Igokei je uvek bilo nezgodno za sve ekipe, pa tako i za nas. Ali mi ćemo pružiti svoj maksimum, pa ako nam se ukaže neka šansa, mi ćemo je svakako iskoristiti, poručuje Čarapić.

Nakon susreta u Laktašima Borac očekuje meč kod kuće, a u dvoranu kraj Morave će doći Cedevita Olimpija.

– Ceo klub se raduje prvom meču na domaćem parketu. Nadam se da će biti moguće da veliki broj ljudi dođe i podrži nas, kako protiv Cedevita Olimpije, tako i u svim narednim susretima. Prošle godine smo bili lišeni pomoći navijača, tako da jedva čekamo da osetimo čačansku atmosferu u dvorani kraj Morave. To će nam biti velika snaga protiv svih protivnika, zaključio je Uroš Čarapić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter