FOTO: Privatna arhiva
in

PREDSEDNIK MEDICINSKE KOMISIJE FSS-a ODGOVORIO STANOJEVIĆU: Otkrio razloge zašto je odložen meč između Zvezde i Voždovca!

Veliku buru izazvao je zahtev Crvene zvezde da se odloži meč sa Voždovcem zbog problema sa stomačnim virusom koji je zahvatio deset igrača kluba.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević burno je reagovao na konferenciji za medije zbog zahteva za koji on smatra da je skandalozan i ujedno između redovao prozvao i dr. Miljka Ristića koji je predsednik Medicinske komisije FSS, a ujedno i član uprave Crvene zvezde.

Dr. Ristić se oglasio povodom prozivki i objasnio koji su kriterijumi za odlaganje utakmioce ukoliko je zahtev podnet. On je istakao da svaki klub ima pravo da odloži utakmicu, ukoliko postoji šest lekarskih uverenja ponaosob za svakog igrača.

– Samim tim se stiču uslovi da se utakmica odloži. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju… Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisana, već se piše ponaosob za svakog igrača.

– Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice is a faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove.

Na pitanje da li je on doneo odluku da se utakmica odloži, profesor Ristić kaže:

– Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić, u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medicinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština – zaključio je profesor Miljko Ristić.

 

Diskusija

Odgovorite
  1. znaci predesdink zdravstven komisije i nemora da bude doktor, moze da bude terziceva cerka npr., a bas je tesko u vucicevoj srbiji dobiti lekarski nalaz da imate proliv ako zatreba, stomacni virus da bi prosao mora da se miruje i prodje tek nakon 3-4 dana bas da vidimo hoce li ti igrai igrati u pazaru posle izmorenosti gubitka tekucine i ne treniranja ili ce biti rastrcani ili ce se ovi pazarci skloniti kao i uvek.

    • Nije tebi lako, ali ako. Pati, luduj, kao ona spodoba sa najodvratnijom facom u srpskom sportu!!!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ZVANIČNO JE: Odložen meč između Zvezde i Voždovca!

KAKAV DAN ZA DANIJELA DŽEJMSA: Iznajmio helikopter nakon rođenja sina kako bi stigao na meč, a zatim postigao i gol!