0
Ostali sportovi

FOTO: Instagram/VK Partizan

NOVA BOMBA NA BANJICI: Još jedan američki reprezentativac u Partizanu!

Objavljeno: 22.09.21 u 11:55

Vaterpolo klub Partizan nastavlja da se ozbiljno pojačava pred start nove sezone.

Nakon nekoliko godina u kojima je klub vodio borbu za golu egzistenciju, dolaskom nove uprave, koje mahom čine njihovi bivši igrači, dosta toga se konsolidovalo u redovima crno-belih.

Prošla sezona protekla je u stabilizaciji kluba, a ove godine Partizan ponovo pokazuje ambicije da se upusti u borbu za vrh regionalnog vaterpola. U tim se krajem prošle sezone vratio iskusni Stefan Mitrović, ove još jedan proslavljeni reprezentativac Milan Aleksić, zatim Nemanja Vico i Petar Velkić, golman Dimitrije Rističević, američki centar Aleks Bouen, a nakon poslednje pomenutog došao je još jedan reprezentativac SAD.

Kako prenosi „Sportski žurnal“, novi vaterpolista Partizana postaće Marko Vavić, momak poreklom iz Herceg Novog, čija se porodica još 1984. godine preselila u SAD, za čiji nacionalni tim nastupa pod vođstvom nekadašnjeg trenera Partizana, Dejana Udovičića.

Dvadesetdvogodišnji Vavić bio je član nacionalnog tima SAD na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju, a nastupio je takođe i na još dva svetska prvenstva, tako da poseduje zavidno internacionalno iskustvo.

Kako se navodi, može da odgovori na više pozicija u timu, podjednako se dobro snalazi i na levoj i na desnoj strani bazena i nema sumnje da će predstavljati značajno pojačanje za crno-bele.

Prošle sezone Vavić je nastupao u italijanskom šampionatu, za ekipu Roma Nauto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter