0
Košarka

FOTO:Youtube screenshot

JOKIĆEV SAIGRAČ PRIZNAO: Kada sam došao u Denver, pitao sam se zašto ovaj igra; čuo sam da kad ode u Srbiju pije pivo, jaše konje (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.21 u 13:09

Jokićev saigrač iz Denver Nagetsa, Majkl Porter Džunior, otkrio je u jednom intervjuu svoje prve utiske o srpskom košarkašu po dolasku u Denver.

Porter je gostujući u podkastu, kod sada već bivšeg NBA košarkaša Džej Džej Baree, priznao da kada je tek upoznao Nikolu Jokića nije bio impresioniran onim što je video.

-Kad sam Jokića upoznao, bio je debeo. Kad sam ga prvi put video, došao je u teretanu po mom dolasku u Denver, došao je da se upoznamo, video sam da je dobar momak. Ali nisam znao mnogo toga o njemu, jer nikad nisam gledao Nagetse- počeo je svoju priču Porter Džunior.

-Bio je dobar već tada, samo nije bio ovako dobar kao sada. I onda smo završili na trening kampu, gledao sam ga kako igra, i on je igrao dobro, ali i Mejson Plamli je igrao otprilike kao i Jokić. I pitao sam se zašto Jokić počinje mečeve pre Plamlija? A onda su mi saigrači rekli ‘Ne, on kad hoće, ubaciće 40 poena za veče, kad ne bi stalno dodavao, nego kad mi samo gledao da daje poene’. Mislio sam ma nema šanse, ali rekli su mi ‘Čekaj samo dok počne sezona’- prisetio se Jokićev saigrač.

Kada je sezona počela. američki košarkaš je ubrzo skapirao o čemu su ostali saigrači govorili.

-I čekao sam i onda… Nikad nisam video nekoga kao što je Jokić! Jako je čudno! On je čudan tip, pre meča će igrati igrice na telefonu… Mislim da sad ozbiljnije vodi računa o svom zdravlju, ali pre toga sam čuo da se posle sezone vrati kući, pije pivo, jaše konje i posle se pred sezonu opet vrati u formu. On je prirodno neverovatan- priznaje Porter, koji je zatim opisao kakav je zapravo Nikola izvan košarkaškog terena.

-On je jedan od onih lidera koji ne predvode tim tako što će biti glasni non-stop. On će voditi primerom. I sad to shvata sve ozbiljnije. Pre je više bio zvezda bez da je želeo da bude zvezda. Sada kao da je rekao ‘okej, znam koliko sam dobar kad sam MVP, hajde da unapredim i ove igrače oko sebe’. Njegova konzistentnost je sjajna, igra svaki meč, ima mali krug ljudi kojeg se drži. Što se tiče ličnosti, ja poštujem njegov mentalitet jer je on kao Janis (Adetokunbo, prim. aut). Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu, čak i ako odigram loše, ostaću isti onaj tip, neću mnogo da marim za to. Ako odigram sjajan meč, neću da postanem arogantan, ostaću isti onaj tip. To poštujem kod njega. On ni ne vidi sebe kao superstara- objašnjava krilni košarkaš Nagetsa.

Porter je još jednu stvar kod Jokića posebno naglasio, kao njegov veliki kvalitet.

-Jokić uvek igra svoju igru. On nikad ne ubrzava, ni kad se utakmica ‘lomi’.To je najimpresivnije kod njega. On će pogoditi šut za pobedu kao da je prva četvrtina, on ne oseća pritisak-, rekao je Majkl Porter Džunior.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter