1
Evropske lige

FOTO: Screenshot

INCIDENT U BIH KAKAV SE NE PAMTI: Navijači nakon prekida derbija, jurili i prsereli sudije u tunelu – zapalili im automobil! (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.21 u 08:43

Nove, ružne scene dolaze nam iz komšiluka.

Veliki skandal dogodio se u Bosni i Hercegovini, nakon prekinutog derbija tamošnje Premijer lige između Veleža iz Mostara i banjalučkog Borca.

Utakmca ja prekinuta u 81. minutu, a nakon nje se dogodio novi skandal i ponovo je na meti bio glavni sudija Sabrija Topalović. Kako piše ‘Klix.ba’, ovaj arbitar se kolima vozio sa pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem, kada je u u tunelu Lendava, te da je njihov automobil zapaljen bakljama.

– U utorak naveče, oko 23:45 časova u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše telesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobegli u vozilu marke Golf, rekli su za ‘Klix.ba’ u Operativnom centru MUP-a HNK.


(VIDEO:YouTube/Klix.ba)

Ovo je samo još jedan u nizu skandala, nakon što su navijači Veleža sinoć prekinuli utakmicu devet minuta pre kraja, pri rezultatu 2:0 za Borac. Oni su bili nezadovoljni suđenjem, a duel bi sada trebalo da bude registrovan sulužbenim rezultatom, 3:0.

0
0

1 Komentara

  1. A vi, „novinari“ i dalje ove bandite i bitange nazivate navijačima. Dok je vas takvih „novinara“, biće i takvih „navijača“ .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter