1
Fudbal

FOTO: Twitter

FIFA ŽELI SP NA SVAKE 2 GODINE, UEFA JE ZVANIČNO PROTIV: Razočarani smo, to se nikada neće dogoditi!

Objavljeno: 22.09.21 u 23:51

Ne mogu da se slože.

Evropska fudbalska federacija (UEFA), uputila je oštre kritike na račun Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), zbog ideje da se SP igra na svake 2 godine. Iz UEFA su pozvali da se sprovođenje tog plana što pre prekine.

UEFA je razočarana usvojenom metodologijom, koja je do sada dovela do radikalnih promena koje su promovisane pre nego što su oni imali priliku da učestvuju na sastanku.

UEFA takođe navodi da bi održavanje Mundijala na svake dve godine umanjilo značaj takmičenja, ali bi povećalo rizik za povrede igrača, koji bi bili pod ogromnim naporima. Pre nekoliko dana, o ovoj temi govorio je i predsednik te federacije Aleksandar Čeferin.

Možemo odlučiti da nećemo da igramo. Koliko ja znam, Južnoamerikanci su na istoj strani. Dakle, srećno s takvim Svetskim prvenstvom. Mislim da se to nikada neće dogoditi jer je toliko suprotno osnovnim načelima fudbala, istakao je on.

0
0

1 Komentara

  1. Majstoru je svakako mesto medju najvecim! Znase ko je top sila svetskog vaterpola. Momak pametno rezonuje, zna on gde se kuju medalje iskljucivo od zlata. A Srbija najbolje placa svoje sportiste i njihove pobede!
    Neka ti je srecno majstore,dobro ti nama dosao!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter