0
Fudbal

FOTO: FSS

ŽENSKA REPREZENTACIJA SRBIJE POVELA, A POTOM SU NEMICE PREOKRENULE: Kao da smo ostali bez energije!

Objavljeno: 21.09.21 u 20:53

Bili smo sjajni u prvom poluvremenu.

Naša najbolja ženska reprezentacija poražena je na startu kvalifikacija za Prvenstvo sveta. Izabranice selektora Predraga Grozdanovića izgubile su u Hemnicu od Nemačke – 1:5 (1:0) posle dva potpuno različita izdanja.

Srbija je odlično ušla u meč, odigrala možda i najboljih 45 minuta u poslednjih nekoliko godina. Dominirale su naše devojke i potpuno iznenadile velikog favorita i jednu od najboljih selekcija na svetu. Izašle su devojke visoko, igrale presing na polovini Nemica i takav pristup dao je brzo konkfretan rezultat. Matejić je sjajno krunisala jednu akciju i dovela Srbiju u vođstvo.

Posle desetak minuta igre mogli smo da dupliramo vođstvo, malo je nedostajalo da pokušaj Filipovićeve završi u mreži Nemica. Sigurne na lopti, čvrste u duelu, pouzdane pozadi, a opasne u kontra- napadima naše devojke pravile su velike probleme domaćoj selekciji.

I onda kada se očekivalo da u drugih 45 minuta zadržimo koncentraciju i pre svega fizički nivo potrošnje, usledio je pad koji je došao sa ranim izjednačenjem Nemačke. Šuler je bila strelac, a pokazaće se kasnije i nerešiva enigma za našu odbranu.

Ista igračica postigla je i drugi, treći, četvrti gol za svoju selekciju. Posle svega može samo da se konstatuje da smo videli fenomenalno izdanje Srbije u prvom poluvremenu, ali kraj je ipak pripao upornim, disciplinovanim i fizički konstantnim Nemicama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter