0
Evropske lige

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska Dusan Vlahovic Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

VLAHOVIĆ OTKRIO KAKO SU GA CRNO-BELI ’OTELI’ VEČITOM RIVALU: Odigrao sam utakmicu za Zvezdu, ali kada je pozvao Partizan…

Objavljeno: 21.09.21 u 10:36

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije i italijanske Fiorentine, Dušan Vlahović, dao je jedan vrlo zanimljiv intervju.

Nekadašnji napadač Partizana otkrio je u razgovoru za „DAZN“ otkrio je javnosti jedan malo poznati podatak, da je u ranoj mladosti odigrao jednu utakmicu za redove najvećeg rivala crno-belih, Crvenu zvezdu.

-Crvena zvezda me je pozvala da odigram utakmicu za nju. Imao sam ispite i u dogovoru sa ocem sam preskočio taj meč, ali sam igrao na sledećem, postigao sam nekoliko golova i promašio penal. Ali, me nisu odbili zbog toga- otkrio je Vlahović.

Ipak, kada je stigao poziv sa druge strane Topčiderskog brda, nije se ni trenutak dvoumio.

-Kada me je Partizan pozvao, poslušao sam svoje srce, jer sam oduvek navijao za crno-bele i nisam razmišljao dva puta kada je poziv stigao. Šest meseci pre nego što sam odigrao prvi večiti derbi, navijao sam za te iste momke sa kojima sam bio na terenu- rekao je Vlahović i istakao da se u Firenci oseća odlično.

-Lepo je živeti u Firenci, osećaš se bogovski. A, došao sam kao vrlo mlad. Kako sam odlučio da ostanem u klubu? Mi Balkanci većinu odluka donosimo iz srca. Osećao sam da je to prava odluka, jer mogu ovde još da napredujem. Pričao sam sa porodicom, prijateljima- ističe mladi golgeter, a zatim se osvrnuo i na svoje idole.

-Moj idoli su moji otac, majka i sestra. A, kada je fudbal u pitanju, to je Ibrahimović zbog jake volje i karaktera. Posle dve-tri godine u Firenci tražio sam mu dres, dao mi je, slikali smo se zajedno. Rekao mi je da samo nastavim ovako. Da li volim da rizikujem? Ako ne probaš, kao da nisi ni živeo. Sećam se Totija i njegove “panenke”. Kada sam igrao za Fjorentinu u Primaveri dosuđen nam je penal zbog kojeg su igrači Torina protestovali. Tad sam rekao saigračima da ako nam dosude još jedan, izvešću “panenku” kao Toti. I to sam i uradio. Lakti mi je rekao da nisam normalan. Možda je u pravu- zaključuje Vlahović, čiji talenat porede sa onim Erliga Halanda.

Ipak u jednoj stvari Vlahović daje prednost Norvežaninu iz redova Dortmunda.

-Haland je brži od mene. Oko svega ostalog možemo da se takmičimo-, poručio je Dušan Vlahović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter