4
Domaći fudbal

head coach Aleksandar Stanojevic and Ivica Iliev (R) Partizan—Trening & Press-Super League Season 2021/20 Beograd, 15.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

TERZIĆU STIGAO ODGOVOR IZ HUMSKE: Žestoka ‘kontra’ Ivice Ilieva nakon poruka sa ‘Marakane’ – ‘Ne pamtim da je neko ovako dominirao u derbiju!’

Objavljeno: 20.09.21 u 16:23

Večiti derbi odigran na stadionu Partizana u Humskoj, okončan je bez pobednika – 1:1.

Dan nakon meča, u Humskoj žale za propuštenim prilikama, koje je Stanojevićev tim stvarao nakon vodećeg gola koji je bio delo Bibrasa Natha. Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev kaže da ne pamti takvu dominaciju jednog tima u odmeravanju snaga dva najveća srpska kluba.

Nekadašnji fudbaler je istakao i da je falilo koncentracije i sreće, a ova njegova izjava je svojevrsna ‘kontra’ na reakcije iz suprtnog tabora i poruku Zvezdana Terzića.

– Tužni smo, iako nismo izgubili u derbiju, jer smatramo da bilo zasluženo da ostvarimo uspeh. Rival je bolje ušao u meč, do 20. minuta Crvena zvezda je bila konkretnija, ali smo onda postigli gol, koji je podigao tim. Uspostavili smo potpunu kontrolu nad utakmicom, imali gol na kontu, bili bolji u polju, agresivniji i imali još dve prilike da već do poluvremena stavimo tačku na derbi, rekao je Ivica Iliev za ‘Telegraf’.

Drugo poluvreme je, navodi, donelo daleko bolju igru Partizana, koja nije krunisana golovima.

Ne pamtim odavno da je jedan tim bio tako dominantan u derbiju, kao što je bio Partizan u drugom poluvremenu protiv Zvezde. Apsolutno smo se za sve pitali na terenu, igralo se gotovo sve vreme na polovini protivnika, na momente je bilo i atraktivno, ubedljivo i samo je nedostajao taj drugi gol da meč ode u mirnu završnicu. Mada, ko zna, da je pao drugi, možda bi ih bilo još, jer smo igrali izuzetno dobro.

Ivica Iliev
Partizan—Trening & Press-Super League Season 2021/20
Beograd, 15.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Kazna za promašaje, prema rečima direktora Partizana, usledila je u finišu.

– Nažalost, primili smo gol iz jednog napada i udarca, ali znate kako, mi ovde govorimo o Crvenoj zvezdi. Timu koji igra dobro i u domaćem takmičenju i u Evropi. Zapravo, oba tima su ove godine pokazala kvalitet na svim frontovima. Ne možete zato da očekujete da iz jedne prilike neće postići gol, fudbal je naprosto takva igra. Partizan nije iskoristio nekoliko šansi, dominaciju u polju, rival tu jednu jeste i izmakla nam je pobeda, koja je po svemu viđenom na terenu do tada bila zaslužena, poručio je Iliev, pa dodao:

– Ponosan sam na igrače i stručni štab, jer su posle teške sedmice, gostovanja na Kipru, našli veliku snagu i energiju da odgovore na zahteve derbija, koji je izuzetno težak meč i na fizičkom i na psihičkom planu. Partizan je prvi na tabeli, to je ono najbitnije i kratkoročni plan je da se tu zadržimo prvo do zimske pauze, nadamo se i posle toga, ambicije ne krijemo, zaključio je Iliev.

0
0

4 Komentara

  1. Ostao je u Partizanu, a mediji mu poklanjaju pažnju,, a u odbrani panj do panjine, sa bekovima za rijaliti program,,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li je čovek gledao istu utakmicu kao i mi ostali? Samo jedan šut u okvir gola (kada je Partizan poveo), ukupno 8 šuteva naspram Zvezdi ih 12, posed lopte 52-48% u korist Zvezde! O čemu taj priča? Izgleda mi da se sprema za političara jer me ova njegova izjava podseća na „zlatno doba“ u kojem živimo:)

    0
    0
    Odgovori
  3. NA prolece se pojacati jos sa par zveri i titula je tu.Obavezno Iko to uraditi.Videti gde treba azdahu umetnuti i dovesti je! Zvezda je blizu da padne ,mslm da se oprosti od oba trofeja i da pocne nasa dugorocnija dominacija! Samo jako,udri maljem zmiju zvanu Cergau glavu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter