0
ATP

Kosarka Kosarkaska Liga Srbije Play Off Polufinale season 2018-2019 Crvena Zvezda v Mega Bemax Bogdan Obradovic Belgrade, 06.02.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OBRADOVIĆ SUROVO ISKREN – ĐOKOVIĆ JE DOŽIVEO NEUSPEH: Novak nije kontrolisao emocije, ali osvojiće 30 grend slemova!

Objavljeno: 20.09.21 u 14:46

Nije uspeo da osvoji kalendarski slem.

Novak Đoković nije uspeo da se domogne 21. grend slem titule, barem za sada, ali dok se mi pitamo zašto je to tako, jedan od onih koji ga najbolje poznaje – Bogdan Obradović – ima objašnjenje. Legendarni stručnjak je u razgovoru za Meridian sport otkrio razlog poraza Đokovića, ali i prognozirao šta će se dalje dešavati, da li ga neko može ugroziti, da li će se oporaviti, kao i to gde ćemo naći neke „nove Đokoviće“.

Za početak – nedavni poraz od Danila Medvedeva.

Taj poraz je teško objasniti. Mnogo je faktora uticalo na rezultat. Prva stvar – Novak doživljava velike promene kao ličnost. Ima nove ciljeve, a to je da postane najbolji svih vremena. To je bio taj meč. Ulog meča sa Medvedevim je ta titula. Nažalost, nije se desilo to, ali ne znači da nema potencijal da to i bude – počeo je Obradović za Meridian sport.

Davis Cup 2016 first round
Srbija v Kazahstan
Viktor Troicki v Aleksandr Nadovyesov
Novak Djokovic and team captain Bogdan Obradovic
Beograd, 06.03.2016.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Interesantno, njega uopšte nije začudio poraz Novaka, a objašnjava i zašto.

Mene, kao ključnog kreatora Novakove igre, taj poraz ne čudi mnogo. Nama profesionalcima je jasno zašto se ovako nešto desi. Ne treba nikoga da zbunjuje, to je Novakov kiks. Jedan je kontrola emocija koje su nabujale tokom meča sa suzama. Drugi je prouzrokovalo smanjenje racije koja upravlja taktikom. Nole je loše taktički igrao i zato se meč brzo i neobično lako završio. To su ti ključni razlozi – smatra Obradović.

Ali, iskusnog stručnjaka to ne brine mnogo.

Svi znamo da nema tih parametara i da ne može da se utvrdi ko je najveći ikada. Ako Novak osvoji 21. grend slem biće najbolji svih vremena. Zatim i po periodu provedenog vremena kao prvi na svetu. Ako se to spoji, pa se doda i još da je osvojio Dejvis Kup, ne može onda niko da mu ospori da je najveći svih vremena! Nole će stići do 25 grend slem titula. Potom će smanjiti broj turnira, osvojiće ukupno 30 grend slemova!

Tennis Tenis
Davis Cup First round
Srbija-Rusija
Nenad Zimonjic and Viktor Troicki (SRB)-Konstantin Kravchuk and Andrey Kuznetsov (RUS)
from left Dusan Lajovic Viktor Troicki ex team captain Bogdan Obradovic Novak Djokovic team captain Nenad Zimonjic and Mirko Petrovic
Nis, 04.02.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pokazao je Medvedev da te „nove nade“ tenisa imaju sve veću snagu i sve više i više prete. Posebno na grend slemovima.

Novak u kraćoj budućnosti ima dva primarna cilja. Održavanje renkiga i Australijan Open. Tu su Zverev, Cicipas, Medvedev, Tim. Novak će se sigurno susretati sa njima, a možda će se i oni više umarati u uvodnim kolima. Sa te strane, svi parametri pokazuju da njih četvorica imaju kvalitet da pobede Noleta. Ali, nemaju kontinuitet, ne pokazuju mi to znanje i iskusvo. Nije Đoković još uvek ozbiljno ugrožen. To je nekih 20 odsto opterećenja, a mislim da Novak može sa time da se izbori.

Ono što je vrlo zanimljivo je da Obradović smatra da postoji čak šest tenisera u Kini koji su istog talenta kao Đoković u tom uzrastu?!

Njih šestoro imaju isti talenat kao Novak sa 10 godina. Dolaze na sedam godina u Beograd. Potom će godinu dana igrati ITF turnire, pa ulaze u profesionalni tenis. Sledeće sezonu pravim novu selekciju – završio je Obradović razgovor za Meridian sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter