1
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 19.09.2021. foto: Starsport.rs ©

VEČITI PODELILI BODOVE U HUMSKOJ, PARTIZAN OSTAJE LIDER: Natho i Katai doneli radost navijačima! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.21 u 19:57

Bez pobednika!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su u okviru 9. kola Superlige Srbije. Ovaj večiti derbi, 165. po redu, završio se rezultatom 1:1, a pogotke su postigli Bibras Natho i Aleksandar Katai.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Crvena Zvezda
Beograd, 19.09.2021.
foto: Starsport.rs ©

Na samom startu utakmice, gosti su odmah pripretili. Nesporazum Vujačića i Saničanina doveo je do toga da se Zvezdin napadač Dioni nađe u dobroj poziciji, ali je golman Popović bio na pravom mestu. Udarce su nakon toga uputili i Katai i Sanogo, ali nisu bili precizni.

Prva gužva ispred Borjanovog gola, nastala je u 15. minutu, nakon centaršuta Lazara Markovića. Ipak, opasnost je lako otklonjena pa je Partizan ostao bez šuta. Aleksandar Popović, ponovo je imao posla u 23. minutu kada je Ivanić pokušao sa 20-tak metara.

Crno-beli su nakon početnog pritiska Zvezde, u nastavku igre zaigrali znatno bolje. Ipak, novu šansa ispred gola domaćih videli smo u 31. minutu. Aleksandar Katai je sa oko 6 metara pogodio prečku, pa su potom fudbaleri Partizana uspeli da otklone opasnost.

Igrao se 37. minut kada je nakon nešto dužeg napada Partizana loptu uzeo Biras Natho. Izraelac je nakon sjajnog driblina još bolje šutirao i lopta je zatresla Borjanovu mrežu. Izgledalo je kao da jedan od najboljih golmana u Superligi, zbog loše postavke nije imao šanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Odmah nakon Nathovog pogotka, crno-beli su zaigrali još bolje. Ponovo je Izraelac imao dobru priliku, ali je lopta otišla u korner. Poslednja šansa u prvom poluvremenu viđena je u 46. minutu nakon slobodnog udarca. Kanga je centrirao, a najviši u skoku bio je Sanogo, koji ipak nije bio dovoljno precizan.

Prvu izmenu iskoristio je Dejan Stanković, kada je iz igre izašao Nenad Krstičić. Umesto njega, na tener je ušao talentovani Marko Lazetić koji ima samo 17 godina. Ovim potezom, crveno-beli su najavili ofanzivniju igru, a videćemo da li će do nje doći.

Nastavilo se u sjajnom ritmu u drugom delu igre. Partizan je čak uspeo da dođe i do pogotka, ali je on poništen zbog faula Uroševića. Tom udarcu, prethodio je šut Vujačića, koji je Borjan uspeo da zaustavi.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
FK Partizan v Crvena Zvezda
Beograd, 19.09.2021.
foto: Starsport.rs ©

U 55. minutu, Stanković se odlučio na još jednu izmenu. Nakon vrlo dobre defanzivne igre Erakovića, došao je red da u igru ulazi Milan Gajić, koji će igrati znatno ofanzivnije. Najbolji fudbaler Partizana Rikardo Gomeš, u 60. minutu je ponovo pokušao da ugrozi Borjanov gol, ali je lopta otišla preko.

Samo dva minuta kasnije, nakon dobre kontre Partizana, Gomeš je ponovo zapretio. Iako je imao samog Uroševića na levoj strani, Rikardo je odlučio da on šutne, ali je lopta otišla pored Borjanovog gola. Stanojević je u 66. minutu izmenio Markovića koji zbog jednog udarca nije mogao da nastavi meč. Umesto njega ušao je Menig, dok je Nemanju Jovića zamenio talentovani Nikola Terzić.

U igru je u 72. minutu ušao Falko umesto Mirka Ivanića, a u isto vreme, manjao je i Partizan. Strelac jedinog pogotka za crno-bele Bibras Natho, napustio je igru, dok je na teren ušao Sćekić. Pet minuta kasnije Petar Stanić je ušao umesto Sanoga.

Dobru priliku u 80. minutu imao je Aleksandar Katai. Falko je centrirao sa desne strane, Katai je zahvatio loptu glavom, ali nije uspeo da zatrese Popovićevu mrežu. Nakon toga, Terzić je na drugoj strani odličnim driblingon prošao između dva fudbalera Zvezde, ali je njegov pokušaj završio van okvira gola.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Crvena zvezda u 83. minutu dolazi do izjednačenja. Katai je u dosadašnjem toku meča imao nekoliko pokušaja glavom, a ovaj je konačno završio u Popovićevoj mreži. Velika radost za crveno-bele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter