1
Domaći fudbal

Stefan Purtic Superliga Srbije, Super Liga, Vozdovac - Macva, Belgrade, Serbia 2.4.2021. April 2. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

PREKINUT NIZ VOŽDOVCA: Kažnjene propuštene prilike!

Objavljeno: 18.09.21 u 22:45

Fudbaleri Voždovca poraženi su kod kuće od ekipe Radničkog 1923 minimalnim rezultatom 2:1 (1:0). Ovim je prekinuta sjajna serija na domaćem terenu od kada je ekipu preuzeo Predrag Rogan.

”Imali smo u prvom poluvremenu 4-5 izuzetnih prilika, veliki broj situacija jedan na jedan. Postigli smo dva gola u drugom poluvremenu od toga nam je jedan poništen, ali ja momcima nemam šta da zamerim, fudbal je nekada tako surov i ovako kažnjava greške. Protivniku čestitam na zasluženoj pobedi”- jasan je šef struke Voždovca.

Startovali su Zmajevi ofanzivno i većinu poluvremena pretili preko mladog Miloš Pantovića koji je najviše prilika kreirao po desnoj strani. Izlazio je nekoliko puta oči u oči sa golmanom protivnika, ali bi prekobrojnim potezima onemogućio sebi da se upiše u strelce.

U 10. minutu Voždovac je bio u izglednoj prilici da povede, ponovo sa desne strane, samo ovoga puta preko Ivana Milosavljevića, ali je opet golman bio na mestu, dok su ostali igrači bili daleko da nalete na odbijenu loptu.

Pretio je Radnički u više navrata, posebno jer su gostujući navijači bili iza gola Miloja Prekovića tokom prvog dela igre, ali je mreža Zmajeva mirovala.

Imao je u prvoj trećini utakmice i kapiten Stefan Hajdin priliku da se upiše u strelce stvorivši sjajnu pozicij po levoj strani, ali je šut bio slab i neprecizan.

Najbolja prilika za Voždovac u dosadašnjem toku utakmice desila se na polovini prvog dela. Štoper Miloš Milović našao se sam pred golmanom posle slobodnog udarca koji je izveo povratnik u prvu postavu, Stefan Purtić, ali je lopta išla preko gola.

Posle niza neiskorišćenh šansu usledila je kazna. Prvo je Marko Mirić izašao jedan na jedan sa golmanom Zmajeva, ali je Miloš Milović zaštitio gol da bi iz popravne prilike napadač Kragujevčana poslao loptu u mrežu za vođstvo gostiju od 1:0 u 33. minutu.

Imali su gosti do kraja poluvremena priliku i da povećaju svoju prednost, ali je odbrana bila na mestu.

FOTO: FK Voždovac

Drugo poluvreme počelo je javnom opomenom Aleksandru Bogdanoviću, ali u zoni napada. Štoper Voždovca izgubio je kontrolu nakon što je pokušao da centrira loptu u peterac protivnika.

VAR sprečio izjednačenje u 57. minutu. Sjajni Nikola Vujnović ponovo je zatresao mrežu nakon maestralne asistencije Ivana Milosavljevića koji je odvukao golmana na sebe, ali su sudije okarkterisale položaj napadača Zmajeva kao nedozvoljen.

1:1! U 69. minutu Stefan Purtić izveo je udarac iz ugla sa desne strane koji je Miloš Milović smestio glavom u donji levi ugao.

 

FOTO: FK Voždovac

Slavlje Zmajeva trajalo je nepuna tri minuta, jer u je u prvom ozbiljnijem naletu u mrežu Miloja Prekovića loptu smestio Veljko Trifunović nedugo nakon što je ušao sa klupe. Prelepi pogodak iz suprotnog ugla sa polu-distance vratio je Voždovac na početak.

Reagovao je nakon novog vođstva gostiju Predrag Rogan, jer je odmah potom izvršio dvostruku izmenu. Umesto Stefana Purtića i Aleksandra Bogdanovića, u igru su ušli Aleksandar Stanisavljević i Alen Mašović.

Odmah po ulasku krilni napadač (Alen Mašović) stvorio je izuzetnu priliku za Zmajeve prošavši po desnoj strani i odvukavši odbranu na sebe, ali nijedan fudbaler Voždovca nije bio u blizini da na tu loptu naleti i smesti je u mrežu za novo izjednačenje.

Sve karte stavljene su na napada, u igru je u poslednjim minutima ušao i Miloš Stojčev umesto mlađeg imenjaka Pantovića.

Nervoza se uvukla u redove Voždovca s obzirom da je kapiten Stefan Hajdin zbog prigovora dobio javnu opomenu. Zbog velikog broja prekida, posebno zbog video provera, utakmica je produžena za čak osam minuta.

Nisu se momci u belim dresovima predavali do samog kraja, ali su na kraju pobedu odneli gosti. Voždovac u narednom kolu gostuje aktuelnom šampionu, ekipi Crvene zvezde.

0
0

1 Komentara

  1. Voždovac ima mnogo mladih igrača, što u isto vreme može biti biti i prednost i mana. Trener Rogan nije dobro zategao linije, jer ima toliko mladih igrača, a igraju izuzetno sporo i neborbeno. Mislim da je Voždovac jedna od najsporijih ekipa u SLS i to je tragedija. Ako nastave sa ovakvim neinventivnim i sporim igrama Voždovac će biti u krugu timova koji su kandidati za ispadanje! Radnički je bolja ekipa, što se vidi kao iz aviona. Trener Radenković radi polako, ali radi dobre stvari!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter