1
Domaći fudbal

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘IZ MEDIJA SAM SAZNAO DA JE SPREMAN’: Stanojević pred derbi o ‘slučaju Suma’ – ‘Ništa lično, ali nije trenirao mesec dana!’

Objavljeno: 18.09.21 u 16:40

Fudbalere Partizana u nedelju očekuje večiti derbi.

Uoči 165. okršaja večitih, trener Partizana Aleksndar Stanojević je izneo očekivanja.

– Znamo svi šta znači derbi svima nama, našim navijačima, ne treba tu trošiti reči. Drago mi je kada u derbi uđemo u situaciji da rival ne može da se odlepi, da smo konkurentni i to mi je najvažnije, da ostanemo u trci za titulu. Sada je takva situacija i nadamo se najboljem, počeo je Stanojević.

Trener Partizana je istakao da nije velika uloga derbija, iako bi njegov tim pobegao rivalu na plus pet.

– Ranije nije bilo tako, gubile su se prednosti. Najvažnije je da mi ne otpadnemo rano, imamo još dosta teških utakmica. Gubile su se ittitule posle šest-sedam kola nekada, naravno negubi se titula u tom periodu.

On se osvrnuo i na povredu Rikarda Gomeša, koji ju je zaradio u meču sa Anortozisom.

Rikardo je sinoć uriadio snimanje magnetnom rezonancom, ima malo oštećenje, ali nije rizik da igra utakmicu. Pitanje je samo koja jačina bola je pristuna i koliko će moći da iznese. Poznavajući njega on će igrati, čekamo trening i videćemo. Nadam se da će igrati, primiće injekciju i videćemo.

FOTO: FK Partizan

Poseban osvrt, Stanojević je imao na Sjedubu Sumu, koji nije sa ekipom trenirao mesec dana, kako zbog povreda, tako i obaveza prema reprezentaciji.

– Ja sam iz medija saznao da je spreman, da razume da je pogrešio… Ali, moram da prvo naglasim da Suma mesec dana nije trenirao sa ekipom! Ništa ovo ne shvatam lično, ne bih mogao da budem trener da tako gledam na stvari. On prvo nije prošao pripreme, izgubio je pasoš, pa sam mu opet i pored toga dao šansu da igra protiv Santa Klare. Da ima išta lično, to ne bih uradio.

Fudbal UEFA Europa League Second qualifying round season 2020-2021- Sfintul Gheorge v FK Partizan
Seydouba Soumah (L) Bibras Natcho (C) head coach Aleksandar Stanojevic and Aleksandar Lutovac (R)
Chisinau, 17.09.2020
foto: Starsportphoto ©

Kada se pogleda forma i ono što Partizan radi na terenu, neće biti lako Gvinejcu da ponovo zadobije poverenje trenera.

– Gledam samo ono što je najbolje za nas. Ja Sumu nisam ni video, pa da li će biti u konkurenciji za derbi – ne znam. Ako vidim na treningu da može posle mesec dana bez ijednog treninga sa timom da nam doprinese – staviću ga da igra. Ma, staviću i Baždara ako mi kažete da će on da nam reši utakmicu. Mi imamo 20 i nešto momaka i pravimo izvanredne rezultate bez bilo koga. Sad da će neko da nam dođe s neba i nešto nam donese. Već sam jednom pokazao da ne shvatam ništa lično i dao sam mu i pored svega priliku protiv Santa Klare. Dok god je Suma u klubu, sa nama, radiću ono što je najbolje za tim, ono što je u interesu Partizana. Pojedinac me ne interesuje, podvukao je Aleksandar Stanojević.

(VIDEO:YouTube/FK Partizan Beograd)

Podsetimo, utakmica Partizan – Crvena zvezda igra se sutra u Humskoj od 18 sati.

0
0

1 Komentara

  1. O cemu ti to covece, Suma ti je jedini igrac koji moze da napravi razliku, samo ti to ne vidis ili neces da vidis, mozda ce Jojic ili Markovic da naprave razliku…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter