0
Evrokupovi

Diego Falcinelli Falcineli Bojan Ostojic Finale Kupa Srbije, Crvena Zvezda - Partizan, derbi, derby 25.5.2021. Maj 25. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VEČITI SU ZARADILI OGROMAN NOVAC: Evo koliko su Zvezda i Partizan dobili za pobede protiv Brage i Anortozisa!

Objavljeno: 17.09.21 u 11:56

Sigurno su prezadovoljni.

Srpski klubovi su nam priredili jedan sjajan dan u evropskim takmičenjima. Crvena zvezda je u prvom kolu Lige Evrope, na svom stadionu, savladala Bragu sa 2:1, dok je Partizan u okviru Lige konferencija bio bolji od Anortozisa u gostima sa 0:2.

Pored značajnih poena za klupski koeficijent i nastavak borbe za dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2023/24, naša dva najveća kluba zaradila su i dosta novca. Naime, crveno-belima je pripalo 630.000 evra, dok Partizan za svoj trijumf dobija 500.000 evra.

UEFA Europa League football match between Crvena Zvezda and Braga 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ako bi sabrali sve pobede i remije od starta kvalifikacija za evropska takmičenja, Zvezda za sada u svojoj kasi ima oko 6.1 milion evra. Sa druge strane, Partizan je do sada zaradio oko 4.8 miliona evra. Takođe, ne treba zaboraviti ni za nagrade u slučaju osvajanja grupe, jer su realno i jedni i drugi među glavnim konkurentima za to.

FOTO: FK Partizan

Ako bi ekipa Dejana Stankovića kao prva prošla u narednu fazu Lige Evrope, na račun kluba bi leglo milion i sto hiljada evra, dok bi crno-beli u slučaju da završe ispred Anortozisa, Flore i Genta inkasirali 650.000 evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter