FOTO: Twitter/MMA Fighting
in

VELIKA ZVEZDA MMA ODLAZI U PENZIJU: Benavides odlučio da je vreme za kraj nakon tri vezana poraza!

Američki MMA borac Džozef Benavides odlazi u penziju zvanično je objavljeno na društvenim mrežama.

Popularni „JoeJitsu“ u profesionalnoj karijeri ima 28 pobeda i 8 poraza, a u UFC ima skor od 19 pobeda i 7 poraza.

Borio se u muva kategoriji i u četiri navrata bio izazivač u borbi za šampionski pojas, ali nikada nije uspeo da postane šampion UFC muva kategorije.

Dva puta se borio sa „Moćnim mišem“ Demetrijusom Džonsonom i dva puta sa Dejvisonom Figeredom, doduše jednom bez značaja jer je Brazilac „pao vagu“ i svakako savladao Džoa.

„Džo Benavides je bio velika zvezda lakših kategorija tokom dugog niza godina. Setimo se da je 2008. godine došao u WEC organizaciju pa 2011. u UFC i od tada se bori na vrhunskom nivou protiv najboljih na svetu. Njegove epske borbe sa Dominikom Kruzom, Demetrijusom Džonsonom i Henrijem Sehudom nikada neće biti zaboravljene“, rekao je Dejna Vajt prvi čovek UFC.

Megan Olivi, UFC voditeljka i supruga Džozefa Benavidesa, potvrdila je njegov odlazak u penziju na svom „Tviter“ profilu.

Benavides ima 37 godina i u poslednje tri UFC borbe ima tri poraza…

Rekorder je muva kategorije sa 13 nokauta, a sa Demetrijusom Džonsonom deli rekord po najvećem broju pobeda i iza njega je po broju bonusa za najbolju borbu večeri – 4.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VUČIĆ SE EMOTIVNO OPROSTIO OD DUDE IVKOVIĆA: „Kada nam je bilo najteže, pobede njegovih momaka donosile su neizmernu radost našem narodu“!

BIVŠI NOVAKOV TRENER JEDVA ČEKAO MOMENAT KAKO BI GA KRITIKOVAO: „Đoković nema plan, ne zna kako da napadne“!