FOTO:FOTO SSSS
in

ŠKOLARIJADA U BEOGRADU: Srpska prestonica ugostila čak 2.000 učesnika!

Svetske sportske igre školaraca u Beogradu

Beograd je ponovo svet. Oko 2.000 učesnika iz čak 36 zemalja, učestvovaće u glavnom gradu Srbije na Svetskim sportskim igrama školaraca – ŠKOLARIJADI.

Ovo takmičenje se održava po prvi put u istoriji, naša prestonica je domaćin od 11. do 19. septembra.

A u sredu pre podne je održan veliki Forum, uz učešće puno ministara i sportskih funkcionera iz celog sveta, Na forumu su između ostalih govorili prvi potpredsednik Vlade Branko Ružić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Svetske školske sportske federaciji Loran Petrinka, predsednik svetske šahovske federacije Arkadi Dvorkovič i mnogi drugi.

– Srbiji je pripala velika čast i odgovornost da bude prvi domaćin najvećeg sportskog takmičenja za decu školskog uzrasta na svetu. Zahvaljujem svima koji su prepoznali važnost Školarijade na globalnom nivou i verovali da je Srbija pouzdan domaćin koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima organizacije, ali i da postaviti standarde za ubuduće, što ćemo uveren sam, u narednim danima pokazati. Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih, negovanje njihovih talenata i punim kapacitetima podržava razvoj i dostupnost sporta na svim nivoima – deo je izlaganja ministra Udovičića.

FOTO: SSSS

Po završetku foruma, učesnici su se pridružili deci u parku ispod Kalemegdanu, gde smo imali Svečano otvaranje uz predstavljanje zastava svih zemalja učesnika, a prisutne je pozdravio i predsednik Saveza za školski sport Srbije, legendarni odbojkaš Željko Tanasković.

Naredna Školarijada, kako je odlučeno na sastanku ISF u Beogradu, održaće se za dve godine u Brazilu.

 

 

 

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NIJE ŽELEO DA SE HVALI TIME: Nikola Tesla je bio deda Dudi Ivkoviću!

POKETINO POKUŠAO DA OBJASNI KIKS PROTIV BRIŽA: „Nismo uigrani, neophodno je da postanemo tim“!