0
Košarka

Kosarka EuroCup season 2014-2015 Partizan NIS v Krasny Oktyabr Head coach Dusko Vujosevic Beograd, 10.12.2014 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DULE POTPUNO SLOMLJEN ZBOG DUDINE SMRTI: Čuveni trener otkrio da je Ivković dobio infekciju od goluba!

Objavljeno: 16.09.21 u 12:48

Jutros je u Srbiji odjeknula tužna vest, u 78. godini preminuo je legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković.

Duda je preminuo od posledica vode u plućima i herpesa, povodom njegovog odlaska, oglasio se Duško Vujošević koji je za Prvu televiziju otkrio da je Duda infekciju dobio od golubova, koji su bili njegova velika strast.

– Znao sam da ima nekih određenih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao nekih problema sa herpesom. Mada nikada ne znaš šta sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra – rekao je Vujošević na početku uključenja.

Mnogi košarkaški treneri su učili upravo od Ivkovića.

On predstavlja dobar deo mog zajedničkog života kroz košarku. Pamtiću ga po mnogim stvarima. On je bio jaka, harizmatična ličnost, znao je da se nametne i da to pretvori u nešto jako korisno za njega, ali i grupu koju vodi, bilo to KK Partizan ili drugi klubovi koje je vodio, odnosno reprezentacija Jugoslavije koja se smanjivala posle sankcija – rekao je Dule, i potom dodao:

Lično sam imao s njim različitog kontakta u životu. Kada dođu ovakvi trenuci, shvata se i neka zaludnost veličine, ali ono što je on uradio tokom života, to ime će ostati zapamćeno. Sa njegovim fizičkim odlaskom sa ovog sveta, njegovo delo će ostati da traje. Njegovo delo je jako vezano za reprezentaciju pogotovo u onom periodu sankcija i izgradnji Košarkaškog saveza Jugoslavije, Srbije, njegovom domaćinskom odnosu kada je u pitanju reprezentacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter