1
Evrokupovi

FOTO: Privatna arhiva

DRAGAN ĐORĐEVIĆ ZA HOTSPORT: Srbin koji radi u Anortozisu otkrio od koga crno-belima preti najveća opasnost!

Objavljeno: 16.09.21 u 12:22

Na startu novoformiranog takmičenja, izabranike Aleksandra Stanojevića očekuje teško gostovanje.

Večeras od 21 sat, Partizan gostuje Anortozisu u okviru prvog kola grupne faze Lige konferencija. Uoči ove utakmice, za HotSport je govorio srpski stručnjak koji radi u ovom kiparskom klubu. U pitanju je Dragan Đorđević, trener ženskog odbojkaškog kluba Anortozisa.

Trofejni srpski trener je nedavno preuzeo klub sa Kipra, i već je imao priliku da upozna pojedine fudbalere ovog kluba. On ističe da na Kipru vlada veliko interesovanje za ovaj meč.

FOTO: Privatna arhiva

– Ovde je veliko interesovanje za tu utakmicu, Anortozis nekoliko godina nije igrao u evropskim takmičenjima, dok su ove godine napravili sjajnu ekipu, doveli su dobre igrače. Naročito bih izdvojio Egipćanina Vardu i Andersona iz Brazila. Ima dosta igrača sa naših prostora, ekipa je zaista sjajna, ali su krenuli sa porazom u prvenstvu – rekao je Đorđević za HotSport.

Dragan smatra da Partizanova prednost ‘leži’ u tome što Anortozis evropske utakmice igra u Nikoziji.

Partizan ima prednost zbog toga što Anortozis igra u Nikoziji, tako da nemaju taj osećaj da igraju na domaćem terenu. Pitanje je da li će biti pun stadion zbog trenutne situacije sa Koronom. Ovde ima dosta Srba, što je takođe prednost za crno-bele, i ja se iskreno nadam se da će dosta naših ljudi doći na stadion. Pratio sam Partizan u kvalifikacijama za Ligu konfrencija, zaista su odigrali veoma dobro, a vidim da sada i super ‘stoje’ u Superligi Srbije. Nadam se da će ostvariti što bolji rezultat u novoformiranom takmičenju – Ligi konferencija.

FOTO: Privatna arhiva

Njegove ambicije sa novim klubom su na najvećem mogućem nivou, cilj je da se ‘vrati’ titula, koja im je prethodne godine izmakla.

Ženski odbojkaški klub Anortozis je 2018. i 2019. godine osvojio prvenstvo na Kipru, prethodne godine je titula izmakla, tako da verujem da ćemo ove sezone uspeti da vratimo pehar u našu vitrinu. Igraćemo i Kup, tako da nas očekuju borbe na dva fronta. Zbog slabije finansijske situacije, nećemo igrati Evropu. Kvalitet odbojke je dosta ‘skočio’ na Kipru, pošto je sada dozvoljeno da svaka ekipa ima tri strankinje.

Pre odlaska na Kipar, Đorđević je u Srbiji vodio Ribnicu i Radnički Iz Kragujevca. Takođe je bio selektor naše univerzitetske reprezentacije 2009. u Beogradu i dve godine ranije u Bangkoku, pre toga je bio pomoćni trener u juniorskoj reprezentaciji 2011. na Svetskom prvenstvu kada je osvojena bronza, kao i na Evropskom prvenstvu u Belorusiji gde je Srbiji takođe pripalo treće mesto. Đorđević ima i bogato internacionalno iskustvo, pošto je radio u Iranu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter