0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

PREDSEDNIK NAPOLIJA ŽELI DA OFORMI NOVU „SUPERLIGU“: „Liga šampiona i Liga Evrope ne donose dovoljno prihoda klubovima“!

Objavljeno: 15.09.21 u 21:42

Gazda Napolija osmislio takmičenje vredno 10 milijardi evra

Još se nisu ljudski smirile sve strasti zbog neuspelog pokušaja osnivanja Superlige, a već imamo novi predlog za revoluciju u fudbalu.

Ideja je jednostavna, treba ukinuti dva najjača fudbalska takmičenja na Starom kontinentu – Ligu šampiona i Ligu Evrope, a formirati Evropsku ligu, koja bi mogla da ima vrednost od deset miiljardi evra!

Ovako kaže predsednik italijanskog Napolija Aurelio de Laurentis, koji je sve detaljno izanalizirao i istražio, pa došao do zaključka da se nešto pod hitno mora menjati.

U eksluzivnom intervjuu za Sportsmejl Laurentis je naglasio da je protivnik Superlige za bogate klubove, te da bi u “njegovoj” ligi bilo mesta za sve klubove koji rezultatima izbore plasman, bez obzira na marketinški i ekonomski potencijal.

– Ovaj sistem više ne funkiconiše. Liga šampiona i Liga Evrope ne donose dovoljno prihoda klubovima da bi njihovo učešće u ovim takmičenjima bilo opravdano. Da biste bili konkurrentni potrebni su vam vrhunski igrači, a to znači trošenje novca, koji se ne može zaraditi u postojećim takmičenjima – smatra prvi čovek Napolija, pa izlaže još jedan radikalan predlog:

– Treba smanjiti broj klubova i utakmica u ligama širom Evrope, pa da napravimo Evropsku ligu sa demokratskim sistemom kvalifikovanja, na osnovu rezultata u domaćim takmičenjima. Ispitao sam projekat koji bi mogao da donese 10 milijiradi evra evropskom fudbalu, ali nam za to treba želja i potpuna nezavisnost.

Još jedan veliki problem u modernoj eri fudbala vidi De Laurentis i naglašava da “najvažnija sporedna stvar na svetu” gubi primat kod mlađih generacija.

– Ako ne promenimo pravila i fudbal napravimo većim spektaklom, napustiće nas mladi ljudi. Fudbal više neće biti centralna tema naših života. Moje istraživanje pokazuje da u uzrastu od osam do 25 godina više ne gledaju fudbal nego se igraju na njihovim pametnim telefonima.

Ovako predstavljeno deluje da sve što je prvi čovek italijanskog kluba izrekao ima smisla, jedini je problem što je trenutno sve na nekim predlozima i ne izgleda kao da će se nešto raditi po tom pitanju u skorije vreme.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter