0
Evrokupovi

Cristiano Ronaldo Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Portugal Beograd, 27.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

POSTOJI LI JOŠ NEKI REKORD DA GA NIJE OBORIO: Ronaldo ispisuje istoriju Lige šampiona

Objavljeno: 15.09.21 u 12:14

Portugalski fudbaler postao je specijalista za obaranje raznoraznih rekorda.

Prvo mesto na listi streca u internacionalnim mečevima sa 111. golova, najviše golova u istoriji Real Madrida (451), najviše golova na Evropskimprvenstvima (14)… Neki su od rekorda sjajnog napadača.

Sinoć je Kristijano Ronaldo na meču Lige šampiona sa Jang Bojsom, uspeo da dostigne i rekord Ikera Kasiljasa po broju odigranih mečeva u najelitnijem evropskom takmičenju.

Ronaldo je u sinoćnjem porazu Mančester junajteda u Bernu (2:1), upisao svoj 177. meč u Ligi šampiona, koliko ima i legendarsni španski golman, koji je završio svoju igračku karijeru. Od aktivnih igrača, po broju mečeva mu je najbliži njegov stari rival, Lionel Mesi, sa 28 nastupa manje.

Takođe kapiten portugalske reprezentacije je sinoć postigao i svoj 135 gol u elitnom takmičenju, po čemu je takođe neprikosnoven.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter