0
Košarka

Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Nemacka Miroslav Nikolic Novi Sad, 07.02.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MUTA NIKOLIĆ PRIČAO O MESTU SELEKTORA: Ne guram se, pored Pešića treba da bude još kandidata, Srbija to zaslužuje!

Objavljeno: 15.09.21 u 11:56

Bio je iskren kao i uvek.

Srpski trener Miroslav Muta Nikolić, koji je u reprezentaciji osvojio čak 6 odličja, u razgovoru za MozzartSport je pričao o upražnjenom mestu selektora Srbije. Nikolić je istakao da bi Srbija trebala da ima više kandidata, kao i da ništa unapred nije zagarantovano.

Ne želim niko da me pogrešno razume, ali da se vratim na Kokoškova. Zar nismo svi mislili slično i sa njim kao selektorom koji je bio prvak Evrope na klupi Slovenije, pa se desilo šta se desilo? Mi ostadosmo ne samo bez medalje, nego i igranja u Tokiju, a Igor u Ameriku ponese silne kritike, među kojima su, hajde da budemo realni i neopravdane. Dakle, nije ništa unapred zagarantovano. Da se ne vraćamo u dalju prošlost kada smo takođe ‘preko kolena’ sekli, pa smo previše ‘presekli’. Stvarno ne vidim problem da bude nekoliko kandidata, počeo je Muta.

Aleksandar Sasa Djordjevic Miroslav Nikolic Sport, Kosarka, Basketball Serbian national team, Reprezentacija, Beograd Srbija, Srbija – Argentina Belgrade, Serbia 16.8.2014. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
© 2014 Pedja Milosavljevic / +318 64 1260 959 / thepedja@gmail.com

Potom je iskusni trener istakao da se on ne gura među kandidate za selektora. Takođe, zaključio je da su reprezentativci koji su dolazili kod njega, kasnije bili nosioci reprezentacije.

Slobodno me pitajte da li se ‘guram’? Ne! A, hajde da se i malo našalim. Poznato je da se Muta, kako mi mnogi po nadimku znaju, svuda gura. Od Maribora, IMT-a, Radničkog, BFC-a, Partizana, Zvezde, Vojvodine, Hemofarma, Dinamika, Vojvodine… I kod Mute su dolazili klinci koji su kasnije postajali reprezentativci. Je l’ se Muta gurao u mlađe kategorije reprezentacije kad ih niko nije hteo, pa su opet neki od tih klinaca koju godinu kasnije bili nosioci seniorske selekcije? Ako je to ‘guranje’, dok su neki odbijali klupu reprezentacije jer im nije bi dobar tajming, ili šta već, onda prihvatam to etiketiranje, zaključio je Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter