1
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2020-2021 Partizan v Crvena Zvezda Emanuel Terry (C) Nikola Jankovic (L) Beograd, 23.11.2020. foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

TEKTONSKE PROMENE: Važno saopštenje ABA lige, promenjen je sistem takmičenja – više ništa neće biti isto!

Objavljeno: 14.09.21 u 08:17

NA sastanku Skupštine ABA lige koji je održan onlajn putem u ponedeljak donet je niz odluka koje se tiču nove sezone 2021/2022.

Usvojeni su pravilnici za sezonu 2021/22, odlučeno je da će se sva takmičenja pod okriljem ABA lige igrati u skladu sa FIBA pravilima, a promenjen je sistem takmičenja.

Najvažnija se odnosi na broj timova koji će ići u plej-of. To neće biti kao do sada četiri ekipe, već šest prvoplasiranih.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim idu direktno u polufinale, a preostala četiri tima će razigravati za dodatne dve pozicije u polufinalu. U tom razigravanju sastaće se treći sa šestim i četvrti sa petim, a igraće se serije na dve dobijene utakmice kao i serije polufinala. Finalna serija igraće se na tri dobijene utakmice.

Takođe, doneta je odluka da se dodele besplatno dve specijalne pozivnice za ABA 2 ligu. Dobili su je Široki i Zlatibor.

Odlučeno je i da budu odobreni zahtevi košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije za promenu termina devetog kola kako bi igrači mogli da se stave na raspolaganje reprezentacijama u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo.

0
0

1 Komentara

  1. Znači jsd ulazi u plej-of, ako ponovi prošlogodišnji uspeh, sedmo mesto. Onda kažu da je „institucija“ , pastorče , a ono međutim ???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter