0
Evropske lige

FOTO: Youtube

STARTOVALO NOVO TAKMIČENJE: Makabi prvi do pobede, u premijernom izdanju Lige konferencija

Objavljeno: 14.09.21 u 19:55

Utakmicama u Izraelu startovalo je novoformirano evropsko takmičenje.

Prvu pobedu ikad u Ligi konferencija upisao je Makabi iz Tel Aviva, koji je na domaćem terenu bio bolji od Alaškerta sa ubedljivih 4:1 (3:1).

Srpski golman na golu jermenskog kluba, Ognjen Čančarević, bio je večeras na ozbiljnom iskušenju i na kraju nije uspeo da sačuva svoj tim od teškog poraza.

Strelac premijernog gola u Ligi konferencija bio je hrvatski internacionalac Stipe Perica, koji je u 13. minutu doneo Makabiju prednost na asistenciju Bitona. Ipak, radost domaćina trajala je samo četiri minuta, pošto je Hoze Embalo već u 17. minutu poravnao rezultat.

Rezultat je bio u egalu sve do 32. minuta, kada je Gabi Kanikovski doneo novo vođtvo timu iz Tel Aviva, na novu asistenciju Dana Bitona, koji je u nadoknadi  prvog poluvremena i sam zatresao mrežu, iz penala i tako postavio rezultat prvog poluvremena.

Konačnih 4:1 postavio je Matan Hozez, pogotkom u 73. minutu, na asistenciju Perice.

Drugi meč večeri odigrao je još jedan Makabi, ali ovoga puta onaj iz Haife, koji je kao domaćin remizirao sa holandskim Fejnordom, rezultatom 0:0.

U timu iz Haife ceo meč odigrao je srpski defanzivac, Bogdan Planić, koji je odigrao odličan meč i jedan je od najzaslužnijih što je mreža izraelskog tima ostala netaknuta.

 

LIGA KONFERENCIJA, 1. kolo

 

Grupa A

 

Makabi Tel Aviv  – Alaškert  4:1 (3:1)

 

(Perica 13, Kanihovski 32, Biton 45+3 penal, Hozez 72 – Embalo 17)

 

Grupa E

 

Makabi Haifa – Fejenord 0:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter