0
Evrokupovi

Fudbal Soccer Pripreme reprezentacije Srbije u fudbalu na pred World Cup Russia 2018 Austrija Friendly Match Prijateljska Utakmica Srbija v Bolivija from left Aleksandar Kolarov Nemanja Matic Dusan Tadic Branislav Ivanovic Graz, 09.06.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SEVILJA JE ‘KRIVA’: Malo je falilo da imamo ‘ceo tim’ Srba u LŠ, Gudelj ‘izvisio’ u zadnjem momentu!

Objavljeno: 14.09.21 u 11:58

Sevilja je ‘kriva’ za to što nemamo ceo tim Srba u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

Večeras počinje grupna faza Lige šampiona za sezonu 2021/2022. Derbi večeri igra se na ‘Kamp Nou’, gde će Barselona odmeriti snage sa Bajernom iz Minhena.

Iako u ovoj sezoni Lige šampiona neće biti nijedan srpski predstavnik, čak 10 srpskij fudbalera će sa svojim klubovima igrati ovo takmičenje. Mogli smo da imamo ceo tim Srba u LŠ, ali je Sevilja donela odluku da ne licencira sjajnog vezistu Nemanju Gudelja, zbog ograničenog broja stranaca.

Što se tiče ostalih srpskih fudbalera koji će igrati ovo takmičenje, najiskusniji je levi bek Intera Aleksandar Kolarov (36). Računajući i kvalifikacije za LŠ, odigrao je 59 mečeva za Mančester siti, 20 za Romu, u dresu Lacia je odigrao 3, a za Inter jedan meč.

Prati ga Nemanja Matić sa 51 utakmicom u nogama, za Benfiku je u LŠ nastupao 21 put, u dresu Mančester junajteda je odigrao 17 utakmica, dok je za Čelsi zabeležio 13 utakmica.

Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa, u zvaničnom predstavljanju na sajtu takmičenja označenje kao glavni igrač holandskog velikana. I njegova statistika govori dovoljno, zabeležio je 78 golova i 71 asistenciju na 153 utakmice u dresu „kopljanika“.

Ostali Srbi u Ligi šampiona:

Luka Jović (Real M.)
Nemanja Radonjić (Benfika)
Mile Svilar (Benfika)
Marko Grujić (Porto)
Veljko Birmančević (Malme)
Miralem Sulejmani (Jang Bojs)
Dušan Marković (Šerif)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter