0
ATP

(191030) -- PARIS, Oct. 30, 2019 (Xinhua) -- Daniil Medvedev of Russia hits a return during the second round match against Jeremy Chardy of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France Oct. 29, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

SAVLADAO JE NOVAKA U FINALU US OPENA, ALI ZNA SE KO JE PRAVI KRALJ: Novak je osvojio 3 grend slema, nema šanse da budem prvi!

Objavljeno: 14.09.21 u 16:59

Realno je sagledao situaciju.

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev je napravio veliko iznenađenje tako što je u finalu US opena savladao Novaka Đokovića sa 3:0 u setovima. Njemu je ovo najveći uspeh u karijeri, a nakon titule, Medvedev je pričao o mogućnosti da na kraju sezoni završi na prvom mestu.

Uvek sam govorio da moram da osvajam grend slemove da bi postao prvi reket sveta. Sada sam uzeo trofej, ali je Novak uzeo tri ove godine. Mislim da nemam nikakve šanse da ove godine postanem broj jedan. Matematički, morao bih da osvojim sve turnire do kraja, što je naučna fantastika. Nadam se da ću uspeti do kraja karijere da ostvarim sve ciljeve, želja mi je da uzmem sve što mogu, počeo je Medvedev.

Potom je Rus otkrio da nije znao da je Novak zaplakao u završnici meča, jer tu situaciju nisu prikazali na ekranu na terenu.

To sam kasnije saznao, nisam to video, jer nisu prikazali na ekranu na terenu. Nikada ne gledate protivnika dok menjate strane na terenu, jer bi bilo uvrnuto da fiksirate pogled na drugog igrača.

Medvedev je na kraju pričao i o Novaku, istakavši da je on veliki šampion. Ruski teniser je zaključio da Srbin ima stila i u porazu, kao i da mu je dan nakon meča čestitao titulu na internetu.

Mi imamo jako dobar odnos, on je ‘kul’ tip. Tačno je da nismo baš toliki prijatelji da idemo na zajedničke večere sa našim porodicama, da bih mogao da vam kažem u detalje kakav je čovek van terena. On je veliki šampion, nikada nisam čuo da je posle poraza rekao nešto nedolično na račun svog protivnika. Uvek ima stila i u porazu. Ovo je bio jak udarac za njega, ali dan posle meča mi je čestitao preko interneta, rekao mi je da moram da budem ponosan na sebe i sve u tom duhu. Novak je veliki šampion i vrlo prijatna osoba, rekao je Danil Medvedev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter