0
Odbojka

FOTO: OSSRB

ODBOJKAŠI BOLJI OD HOLANDIJE, NA REDU JE POLUFINALE: Evo protiv koga ćemo igrati!

Objavljeno: 14.09.21 u 19:14

Sigurna pobeda, sledi novi izazov.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Gdanjsku. Izabranici Slobodana Kovača, uspeli su da izađu na kraj sa selekcijom Holandije savladavši je u 3 seta (25:23, 25:20, 25:27). U borbi za finale srpski odbojkaši će se sastati sa pobednikom susreta ItalijaNemačka.

Prvi set bio je prilično izjednačen, dok su Holanđani pred sam kraj zaigrali sjajno, pa su i poveli sa 15:18. Naši momci su se brzo probudili, uspeli su da izjednače rezultat na 20:20, nakon čega su protivnici zatražili tajm-aut. Na 23:23, Uroš Kovačević je sjajno smečovao za set loptu koja je u sledećem poenu iskorišćena. Sudije su prvo poen dodelile Holandiji, ali je naš stručni štab pametno iskoristio čelendž.

U drugom setu, Orlovi su ostvarili osetnu prednost. Lisinac je sjajnim servisom naterao Holanđane da zatraže tajm-aut na 12:5. Srpski odbojkaši su sigurno čuvali prednost, iako su protivnici prišli na 3 poena razlike, to nije sprečilo Uroša Kovačevića da duplira vođstvo u setovima.

Već početkom trećeg seta, bilo je jasno da će Holandija ići na sve ili ništa. Hrabrom igrom su uspešno odolevali, ne dozolivši da se naša selekcija odlepi. Srbija je držala vođstvo od 3 poena razlike veliki deo seta, ali su protivnici uspeli da izjednače, a na kraju i povedu sa 24:23. Neiskorišćena set lopta, kasnije ih je koštala i trećeg seta, pa je Srbija ponovo sjajnim poenom Uroša Kovačevića došla do pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter