0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

SELEKTOR POTVRDIO: ‘U izbor igrača su se mešali političari, navijači, menadžeri..’

Objavljeno: 13.09.21 u 22:32

Begović je otvorio ‘Pandorinu kutiju’!

Asmir Begović rekao je da su u reprezentaciji Bosne i Hercegovine pojedini morali da igraju.. To je izazvalo veliki broj komentara, kako navijača iz BiH, tako i navijača iz ostalih ‘Ex-Yu’ zemalja.

Nekadašnji selektor Bosne i HercegovineMehmem Baždarević otvoreno je govorio na ovu temu:

‘Radi se o jako ozbiljnim stvarima, teškim rečima, mislim da iza svake reči mora da postoji jak argument. Ne bih želeo previše da komentarišem ono što je rekao Asmir i što se priča, voleo bih da govorim o konkretnim stvarima i da pozovem one koji nešto znaju da kažu javno kako bi institucije mogle da urade ono što treba i što je dobro za BiH fudbal. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osećam kao svoju kuću i ono što je moje.’ – rekao je Mehmed i potom povtrdio da je bilo pritisaka i uplitanja u izbor igračkog kadra.

‘Jeste. Bilo je itekakvih pritisaka od onih neozbiljnih do onih veoma bezobraznih. O konkretnim slučajevima sada pričati, pa to je bilo pre pet, šest godina, a uvek je lako govoriti kada nisi na licu mesta. Ja sam to rešio na način na koji sam mislio da treba. Sasekao sam to odmah na početku i postavio sam stvari na svoje mesto. Znali su odakle dolazim, ko sam i šta sam i da sa mnom ne može nikada da bude takvih stvari. Znaju moj odgoj, karijeru, moju prošlost, budućnost, tako da..

Bilo je pritisaka i od strane političkog sveta, menadžera, navijačikih grupša, međutim ja sam to rešio sa svojim stručnim štabom, ljudima koji su radili sa mnom u savezu i bez ikakvih problema. Zauzeli smo stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu baš najčistije, mislim da jednostavno moramo da izađemo iz toga, ali sa konkretnim stvarima.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter