2
Evrokupovi

Veljko Nikolic Finale Kupa Srbije, Crvena Zvezda - Partizan, derbi, derby 25.5.2021. Maj 25. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

LEPA CIFRA MOŽE DA SE ZARADI: Poznato koliko ‘večiti’ mogu da inkasiraju u Evropi, još ako prođu grupnu fazu, e tu su pare!

Objavljeno: 13.09.21 u 10:20

Pred fudbalerima Crvene zvezde i Partizana je veoma ‘radna’ nedelja, pošto oba kluba učestvuju u evropskim takmičenjima.

Oba tima sa Topčiderskog brda plasirali su se u Evropu, Zvezda će igrati u Ligi Evrope, dok će Partizan učestvovati u novoformiranom takmičenju, Ligi konferencija.

U četvrtak od 18:45, izabranici Dejana Stankovića odmeriće snage sa portugalskom Bragom u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope, dok će ekipa iz Humske gostovati Anortozisu na startu Lige konferencija. I Crno i crveno-beli mogu da se nadaju prolasku u eliminacione faze takmičenja, s obzirom na grupe u koje su ‘upali’.

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Ono što mnoge zanima, jeste to koliko će naši klubovi zaraditi svojim učešćem u Evropi. UEFA je konačno objavila tabelu novčanih nagrada i LŠ, LE I LK za predstojeću sezonu.

U Ligi Evrope, svaka pobeda vredi 600.000 evra, dok će se za bod dobijati 200.000. Ukoliko se Crvena zvezda plasira u osminu finala, na njen račun će leći 2.3 miliona evra. Plasman u 1/4 finale donosi još 1.8 miliona, polufinale 2.8 i ulazak u finale 4.6 miliona evra. Pobednik dobija dodatnih četiri miliona, kao i još 3.5 za automatsko učešće u UEFA Superkupu.

BELGRADE, SERBIA – AUGUST 12: Milos Jojic (C) of Partizan celebrates after scoring a goal with Slobodan Urosevic (R) and Ricardo Gomes (L) during the UEFA Champions League Third Qualifying Round Leg Two match between FK Partizan and PFC Sochi at Partizan Stadium on August 12, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Što se tiče Lige konferencija, Partizan će za svaku pobedu inkasirati 500.000 evra, a remi donosi još 170.000. Plasman u osminu finala ‘vredi’ 1.7 miliona evra. Za ulazak u četvrtfinale LK zaradiće se dodatnih milion evra, plasman u polufinale još dva miliona, u finale tri, dok pobednik takmičenja ima „bonus“ od još dva miliona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

2 Komentara

  1. Eto lepe prilike da se dopuni kont u nemačkoj banci…samo ovaj put neka podeli i sa igracima neki evro.Glupo je da se pune racuni u Nemackoj a da igraci odlaze uz oprostaj duga ili da ih klubovi tuze za neisplacene transfere.

    0
    0
    Odgovori
  2. Lepa prilika da se smanje dugovi za desetak posto. Srbija je zrela za amaterski fudbal. Nema trošenja narodnih para, nema lopovluka , nema huligana. Zar to nisu dobri razlozi?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter