1
Tenis

Tennis Tenis Novak Djokovic Press & Training Practice Trening Beograd, 22.10.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ĐOKOVIĆ NAKON PORAZA U FINALU: „Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde“!

Objavljeno: 13.09.21 u 12:25

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da nema plan za završnicu sezone, te da nije siguran gde će još igrati posle US Opena.

Srbin je maksimalnim rezultatom poražen u finalu turnira u Njujorku od Danila Medvedeva, pa je tako zaustavljen na korak do kalendarskog grend slema.

Na pitanje da li bi uradio nešto drugačije da treba da p očne meč iz početka, prvi reket sveta je odgovorio:

Mislim da sam se stvarno potrudio da uradim sve što je u mojoj moći da se pripremim na najbolji mogući način, da sebe dovedem u optimalno stanje tela, uma i duha. Stvarno ne znam šta bih promenio, stvarno sam se maksimalno potrudio… Jednostavno, igrao sam protiv boljeg igrača danas – koji je imao više elana i energije. Nažalost, ja nisam bio najsvežiji u nogama, negostajalo mi je „goriva“ – i to su nijanse koje odlučuju. Ja sam osećao da sam sporiji i da mi nedostaje pola koraka – naročito na mom riternu, koji je jedan od mojih najvažnijih udaraca – uz neospornu činjenicu da je on danas sjajno servirao. To je još dodatno otežalo moj posao na terenu. Na kraju, ostaje taj žal za ovim mečem – ali, sa druge strane, i zahvalnost i ponos na sve što je ovde učinjeno“.

U kalendaru turnira slede Indijan Vels, Pariz, pa Završni masters u Torinu. Ipak, Đoković ne zna hoće li učestvovati na tim turnirima.

„Pravo da vam kažem – nemam nikakav plan, apsolutno ništa. Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde… Trenutno sam samo ovde, u Njujorku…“

Zvanično, Đoković je na listi prijavljenih igrača za Indijan Vels.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter