0
Auto Moto

FOTO: Screenshot

FORMULA 1: Meklaren do istorijske pobede u Monci, trku obeležio veliki incident i sudar Hamiltona i Ferstapena! (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.21 u 17:38

Vozač Meklarena Danijel Rikardo pobedio je na trci za Veliku nagradu Italije u Monci, u šampionatu Formule 1.

Mesto do njega na postolju popeo se takođe vozač Meklarena Lando Noris, te je ovaj tim zabeležio sjajan rezultat u Italiji, a ovo je ujedno bila prva pobeda njihovog vozača posle devet, a dvostruka nakon čak 11 godina.

Ipak, ključni momenat ove trke bio je težak sudar dvojice vodećih u generalnom plasmanu Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona u 26. krugu. Ferstapen je zbog greške svog tima ostao predugo u pit stopu, što je kaznio Hamilton i prestigao ga. Britanac je bio prvi, ali je onda njegov tim napravio grešku. Međutim, on se na stazu vratio iz Norisa i tik uz Ferstapena.

Obojica vozača su ušla agresivno u duel, Holanđanin je krenuo u napad u prvoj krivini, ali je bio previše žestok, a epilog je bilo izletanje sa staze oba bolida. Taj incident će se tek naći pod istragom, a njih dvojica su prethodno imali kontakt u prvom krugu.

– To se dešava kad ne ostaviš dovoljno prostora, kratko je prokomentarisao Ferstapen.

Iako je Lando Noris prošao kroz cilj kao treći u ‘hramu brzine’, on je zbog kazne mesto na podijumu prepustio Valteriju Botasu iz Mercedesa.

Kada je poredak u generalnom plasmanu u pitanju, na samom čelu ostao je nepromenjen, pa Ferstapben ima 226,5 bodova, pet više od Hamiltona, dok je Botas treći sa 141.

Ovogodišnji šampionat nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sočiju 26. oktobra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter