1
ATP

Tennis Tenis-Adria Tour 2020- Novak Djokovic and Jelena Djokovic Beograd,12.06.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

US OPEN: Srbija na nogama! Novak Đoković nakon mega drame otišao u finale US opena, sledi mu najveći meč u karijeri

Objavljeno: 11.09.21 u 08:23

Najbolji teniser sveta je porazio Aleksandra Zvereva rezultatom 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Novak Đoković je u polufinalu US opena porazio Nemca i plasirao se u finalni okršaj sa Danilom Medvedevim zakazan za nedelju.

Srpski as je ponovo loše otvorio meč i izgubio prvi set četvrti put zaredom na US openu. Najpre mu je prvi set oduzeo Kei Nišikori, potom Dženson Bruksbi, pa Mateo Beretini u četvrtfinalu, a onda i Zverev.

Međutim, Đoković se ekspresno vratio i najpre izjednačio, pa brejkovima u trećem setu napravio preokret. Izgledao je u tim momentima Zverev loše na terenu, ali je uspeo da se oporavi Nemac do četvrtog seta i unese veliku dramu u polufinalni okršaj.

Na startu četvrtog seta je Zverev napravio brejk, uspeo je do kraja tog perioda duela da zadži prednost i polufinale odvede u odlučujući – peti set.

Međutim, tamo mu nije bilo spasa. Već kroz nekoliko minuta je Đoković imao vođstvo od čak 5:0. Nemački igrač je potom osvojio prvi gem u tom setu, pa napravio i brejk pokušavajući da unese dodatnu dramu – ali mu je tu bio kraj.

Prilikom vođstva od 5:2 u odlučujućem setu je Saša Zverev servirao, a treći brejk u tom setu napravio Đoković i ostvario veliku pobedu. Prvi reket sveta je tako došao na samo jedan korak do kompletiranja kalendarskog grend slema, ali se i osvetio Nemcu za eliminaciju u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, kojom mu je srušio san o zlatnom slemu. Ujedno, pobedom u finalu, Novak bi stigao do 21. grend slema, čime bi prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji ostaju na 20 i postao igrač sa najviše pehar na najvažnijim teniskim turnirima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

1 Komentara

  1. Mrzitelji su na aparatima. Kampanja srbofobije vodi se i u sportu , ali Novak je srpski heroj , koji pobedjuje . Zapadu smeta šampion Srbin.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter