0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UBEDLJIV TRIJUMF CRVENE ZVEZDE: Nova tri boda za izabranike Dejana Stankovića! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.09.21 u 22:22

Završena je još jedna utakmica 8. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je savladala Proleter  pred 19.035 gledalaca na stadiona ‘Rajko Mitić’ u Beogradu. Aktuelni šampion Srbije je slavio rezultatom 3:0.

Crveno-beli su u dosadašnjem delu takmičenja odigrali sedam utakmica i ostvarili šest trijumfa. Jedini remi viđen je u prvom kolu protiv Vojvodine u Beogradu. Zvezda je odigrala utakmicu manje u odnosu na veći broj klubova u ligi, jer je zbog gustog rasporeda i obaveza u Evropi odložen meč petog kola protiv Radnika iz Surdulice.

Ekipa iz Novog Sada je odigrala svih osam utakmica. Tim koji sa klupe predvodi Dušan Bajić, osvojio je pet bodova i nalazi se na 14. poziciji.

FOTO: STARSPORT

Izabranici trenera Dejana Stankovića su nametnuli svoj ritam od samog starta utakmice. Posed lopte je bio na strani domaće ekipe, koja je u prvom poluvremenu uputila čak 11 udaraca na protivnički gol. Fudbaleri gostujućeg tima su tokom prvih 45 minuta u tri navrata šutirali ka golu koji je čuvao mladi Miloš Gordić.

Prvi pogodak je viđen u 24. minutu igre. Aleksandar Katai je odlično izveo slobodan udarac. Miloš Degenek je bio najviši u skoku i loptu je glavom precizno poslao u sredinu kaznenog prostora. Prvi je do lopte stigao snažni Seku Sanogo i iskusni vezista je savladao golmana Petrića.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata. Četiri minuta nakon prvog pogotka, usledilo je oduševljenje na tribinama stadiona ‘Rajko Mitić’.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Mirko Ivanić je krenuo u solo prodor, a zatim je na fenomenalan način, loptom u prazan prostor, uposlio Kataija. Nekadašnji igrač Alavesa je lako prevario čuvara mreže i upisao u strelce.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

U nastavku smo videli preslikanu situacija iz prvog poluvremena. Domaćin je kontrolisao posed lopte, a gosti nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

Konačan rezultat je postavljen u 75. minutu. Ponovo je tandem Ivanić – Katai bio u prvom planu. U ulozi asistenta se još jednom našao nekadašnji igrač Bate Borisova, a Katai je na rutinski način levom nogom zatresao mrežu.

Crveno-beli u četvrtak dočekuju Bragu u okviru 1. kola grupne faze Lige Evrope. Samo tri dana kasnije, na programu je večiti derbi. Proleter u subotu 18. septebra na stadionu ‘Karađorđe‘ u Novom Sadu igra meč 9. kola Superlige. Rival izabranicama Dušana Bajića biće Mladost iz Lučana.

Rezultati 8. kola Superlige.

Petak: 

Napredak – Radnik 1:0

Spartak – TSC 0:0

Subota:

Radnički 1923 – Partizan 1:3

Vojvodina – Metalac 2:2

Raspored: 

Nedelja:

16:55 Kolubara – Novi Pazar

16:55 Radnički Niš – Voždovac

19:00 Mladost – Čukarički

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter