0
Odbojka

Odbojka Volleyball Srbija v Bugarska-Prijateljski mec Uros Kovacevic (C) Beograd, 29.12.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

’ORLOVI SPREMNI ZA TURSKU’: Kvalitetniji smo tim, sve zavisi od nas

Objavljeno: 11.09.21 u 14:26

Odbojkaška reprezentacija Srbije, sutra započinje drugu fazu Evropskog prvenstva duelom protiv Turske.

Izabranici Slobodana Kovača su imali malo i sreće što se tiče raspleta u grupi sa kojom se ukrštao naš tim, pa će umesto već viđenog  susreta sa olimpijskim vicešampionom Rusijom, snage u osmini finala ipak odmeriti sa Turskom.

Međutim, ova činjenica ne sme nikako da opusti srpske odbojkaše, jer je Turska u grupnoj fazi pokazala da i te kako poseduje kvalitet, savladavši upravo Ruse.

Ovo ističu mahom svi iz tabora naše selekcije, ali ipak vlada mišljenje da je naš tim nesumnjivo kvalitetniji od Turaka.

-Reprezentaciju Turske slabo poznajem. Ja znam samo jednog igrača. Ali, to što su nam nepoznanica ne znači ništa, jer su sigurno kvalitetna ekipa čim su pobedili Ruse. Mi smo kvalitetniji tim, naše je da opravdamo ulogu favorita i savladamo ih- istakao je srpski primač, Uroš Kovačević.

Sličnog mišljenja bio je i Marko Ivović.

-Ako može da se bira protivnik, ovo je sigurno najbolje rešenje. Ali, opet moramo da gledamo na našu stranu terena, da mislimo samo na našu igru. Ako budemo igrali dobro možemo se nadati svemu onome zašto smo došli ovde. Mislim i da je Turska napredovala, da je podigla kvalitet na evropskoj sceni. U svakom slučaju od naše igre zavisi kakav će rezultat biti na kraju- kazao je Iviović.

Kvaliter selekcije Turske apostrofirao je i libero naše selekcije Neven Majstorović.

-Imali smo sreću da u osmini finala zaobiđemo Rusiju, koju su nam svi predviđali na osnovu rezultata u grupi u Talinu s kojom smo se ukrštali. Spletom okolnosti Finci su pobedili Turke i poslali ih nama na megdan. Samo to ni u kom slučaju ne znači da u meč možemo da uđemo relaksirano i opušteno, jer Turska je upravo dobila Rusiju u prvom kolu- zaključio je Majstorović.

Meč između Srbije i Turske na programu je sutra od 20:30h.

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter