0
Košarka

FOTO: FIBA

GASOL NAPUSTIO LEJKERSE: Sledi povratak u Španiju, možda čak i u drugu ligu!

Objavljeno: 11.09.21 u 15:10

Španski centar izgubio je mesto u timu iz Kalifornije.

Dolaskom Dianrea Džordana u Los Anđeles, bilo je jasno da Lejkersi više ne računaju na Marka Gasola koji je ubrzo nakon toga trejdovan u Memfis Grizlise, u kojima je proveo najveći deo svoje NBA karijere.

Iskusni Španac je razmenjen za Vang Želina i prava na pika druge runde, sa drafta 2024. godine. Na ovaj način Lejkersi će sačuvati sumu od 10 miliona dolara u svom budžetu.

Ipak, Gasol se neće dugo zadržati ni u Tenesiju, pošto se prema pisanju američkih medija radi na modelu otkuša ugovora tridesetšestogodišnjeg centra koji želi da se vrati u domovinu.

Kako se špekuliše, nova destinacija Marka Gasola mogla bi da bude Barselona, gde bi oformio tandem sa rođenim bratom Pauom, ali u opticaju je čak i njegov prelazak u drugu špansku ligu. Naime, kao što je poznato, mlađi od braće Gasol je vlasnik katalonskog klubaa  Đirona, iz kojeg je i otišao u NBA i nije isključeno da bi Mark mogao da zaigra u timu koji ga je lansirao u orbitu svetske košarke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter