0
Domaći fudbal

SUPERLIGA SRBIJE: Mreže mirovale u derbiju Bačke, podela bodova u Subotici

Objavljeno: 10.09.21 u 21:07

Fudbaleri Spartaka i TSC-a, odigrali su na gradskom stadionu u Subotici meč bez golova, u okviru osmog gola Linglong Superlige.

Posle ove utakmice i jedni i drugi će imati za čime da žale, pošto su oba tima imala šansu da dođu do pogotka vrednog tri boda. Ipak, na kraju, rivali će morati da se zadovolje podelom bodova u derbiju Bačke.

Prvih sat vremena utakmice proteklo je u inicijativi gostiju iz Bačke Topole, koji su tokom ovog perioda diktirali tempo utakmice i generalno bili bolji rival, međutim tu inicijativu i veći posed lopte nikako nisu uspevali da pretoče u neku ozbiljniju šansu. Sve do 66. miuta.

Tada je kolosalnu šansu za TSC propustio Đuro Zec, čiji je udarac sačuvao golman domaćina Dubljanić i ostavio ga na koti od šest postignutih golova u sezoni.

Nakon ove šanse kao da su se malo i Subotičani prenuli iz letargije, a ulaskom Mileta Savkovića u igru počeli su i oni da prete rivalu.

Samo nekoliko minuta po ulasku u igru, upravo je pomenuti Savković imao najbolju priliku za Spartak, kada je u 76. minutu prodreo u kazneni prostor rivala sa desnog boka, ušao u vrlo izglednu poziciju za šut, ali njegov pokušaj zaustavlja golman Filipović.

Uspeo je četiri minta kasnije Savković da zatrese mrežu protivnika, nakon što je u kaznenom prostoru skrenuo šut Nemanje Mihajlovića, upućen sa ivice šesnaesterca, ali je taj pogodak opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

Domaćin je u 87. minutu tražio i jedanaesterac, kada je Mihajlović pao u katnenom prostoru TSC-a, posle duela sa Petkovićem, međutim sudija je samo odmahnuo rukom na ovu situaciju.

Na kraju smo videli podelu bodova, što je možda i najpravedniji ishod ovog susreta.

 

Petak

 

Napredak – Radnik 1:0 (0:0)

(Jovanović 57)

Spartak – TSC 0:0

 

Subota

 

16.00 Radnički 1923 – Partizan

16.00 Vojvodina – Metalac

20.00 Crvena zvezda – Proleter

 

Nedelja

16.55 Kolubara – Novi Pazar

16.55 Radnički (N) – Voždovac

19.00 Mladost – Čukarički

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter