0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

SUKOB UEFE I FIFE: Englezi odabrali na čijoj su strani!

Objavljeno: 10.09.21 u 08:30

UEFA i Premijer liga udruženi protiv FIFE. 

Posle izjave Infantina da bi Svetsko prvenstvo u fudbalu moglo da se igra na dve godine pokrenula se lavina negativnih komentara i protivljenja. Prvi koji je izrazio protivljenje je predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin.

UEFA je vrlo brzo dobila podršku od najjače lige na svetu i time dobili jak vetar u leđa. Premijer liga je već u velikom sukobu sa FIFA zbog odluke da ne puštaju igrače da igraju za reprezentacije.

„Lige će zajedno sa ostalim akterima raditi na sprečavanju fudbalskih upravnih tela da donose jednostrane odluke koje će naneti štetu domaćem fudbalu, koji je temelj naše industrije i od najveće važnosti za klubove, igrače i navijače širom Evrope i sveta“- navodi se u saopštenju.

Konačan epilog ove situacije mogao bi biti viđen krajem decembra. Svetsko prvenstvo na dve godine je apsolutno nemoguće ako uz to dodamo kontinentalna takmičenja i Ligu nacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter