0
Odbojka

Volleyball Odbojka Okupljanje Reprezentacija Srbije Selektor Slobodan Boba Kovac Beograd, 20.08.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SLOBODAN KOVAČ: ‘Imamo samo jedan cilj, a to je medalja! Hoćemo da budemo prvi’

Objavljeno: 10.09.21 u 13:19

Orlovi su spremni za novi izazov!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije se plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva. Izabranici selektora Slobodana Kovača su grupnu fazu u Krakovu završili kao drugoplasirana ekipa. Orlovi su odigrali pet mečeva u Poljskoj i upisali su četiri trijimfa.

Protivnik u prvoj rundi nokaut faze biće nacionalna selekcija Turske. Rival naše reprezentacije se takmičio u grupi C i zauzeo je treću poziciju. Turci su savladali Rusiju, Španiju i Severnu Makedoniju, a poraženi su od Holandije i Finske.

Nema sumnje da aktuelni šampion Evrope ima kvalitetniju ekipu, ali Orlove očekuje težak zadatak. Srbija će u nedelju 12. septembra, od 20:30h, imati priliku da opravda ulogu favorita u ‘Ergo Areni‘.

Dva dana pred utakmicu, oglasio se Slobodan Kovač. Iskusni stručnjak je poručio da Srbija ima jasan cilj.

-Oni su mlada i interesantna reprezentacija. Lider ekipe je Adis Lagumdžija, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, Ekrema Lagumdžije. Vidimo da Igraju dobru odbojku, u prvom kolu su dobili Rusiju. Očekuje nas težak posao, ali sa druge strane,  mi imamo kvalitet.Vreme je da pokažemo naše najbolje izdanje, ne želimo da završimo takmičenje. Došli smo ovde sa jednim ciljem. Sve je teže jer su utakmice na ispadanje. Ali, mi smo došli da uzmemo medalju, hoćemo da budemo prvi i to je najvažnije – istakao je selektor Kovač.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter