2
Tenis

FOTO: Youtube/ Screenshot

NESTVARNE PRIČE FINALISTKINJA US OPENA: Jedna nije znala da će se baviti tenisom do pre dve godine, drugu terali iz akademije!

Objavljeno: 10.09.21 u 11:31

Ema Radukanu i Lejla Fernandez ispisuju istoriju tenisa. 

18-godišnja Radukanu je do finala došla iz kvalifikacija i tako se upisala u istoriju kao prva teniserka i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koja je utadila tako nešto.

Radukanu pre dve godine nije bila sigurna da li će se baviti tenisom u budućnosti. Međutim, nakon zapanjujućeg pojavljivanja u 4. kolu Vimbldona,  a sada i u finalu US Opena, svima je jasno da će Britanka biti superzvezda.

Nakon finala, bilo da izgubi ili pobedi, biće najbolje rangirana Britanska teniserka na svetu, a predviđa se da će uskoro postati i najplaćenija sportistkinja na svetu. Biće na 24. mestu VTA liste i zaradiće 900.000 dolara, ne računajući finale.

„Uvek sam sanjala da igram završnicu na Grend slemovima, ali nisam znala kada ću do njih doći. Nemam reči. Samo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali na ovom putu“ – rekla je Radukanu.

Lajla Fernandez je početkom meseca napunila 19 godina, do finala je došla tako što je izbacila Osaku i Svitolinu, a u polufinalu je u 10. gemu s nulom uzela gem i sa 6:4, a ukupnim rezultatom 2:1 u setovima, otišla u finale.

Najveći uspeh do sada je bila treća runda na Rolan Garosu. Svoj prvi VTA turnir je osvojila ove godine u Montereju, a ima i jedan ITF igran u Kanadi.

Fernandezovoj su davani saveti da se mane tenisa i da pažnju preusmeri na školovanje.

„Mnogi su sumnjali u mene. Govorili su mi da nikada neću postati profesionalna teniserka i da se posvetim studijama. Sećam se reči moje učiteljice koja mi je rekla da prestanem da se bavim tenisom, da nikada neću biti neko u ovom sportu i da se posvetim isključivo učenju. Svaki dan mi je to u glavi i kažem sebi da nastavim da se borim za svoje snove“ – izjavila je Fernandezova.

Ove dve teniserke već su se srele kada su imale 12 godina u Kanadi, takođe su se srele i na Vimbldonu za juniore. Finale US Opena biće potpuno drugačije od prethodnih duela koje su imale.

0
0

2 Komentara

  1. One su Kanađanka i Britanka kao što je Novak crnac, a Čilić Arapin, nego tu vrela krv i nesporni talenat, tj gladni južni i istočni geni igraju glavnu ulogu, ono što izvorni zapadnjaci nemaju od 90.ih,kad su ih roditelji ubeđivali da su samim rođenjem elita, a oni poluretardirani za svaki sport

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter