0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - JANUARY 31: Head coach of Anadolu Efes Ergin Ataman looks on prior to the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 22 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Stark Arena on January 31, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ERGIN ATAMAN: ‘Mislim da bi Efes mogao do plej-ofa u NBA ligi’

Objavljeno: 10.09.21 u 14:55

Turska ekipa prethodne dve sezone dominira u Evropi!

Aktuelni šampion Evrope je sačuvao ‘kostur’ tima  i očekivanju su velika. Anadolu Efes je dominirao u Evroligi prethodne dve godine, a prošle sezone je osvojio i prestižni trofej. 12 meseci ranije, u tome ih je sprečila pandemija COVID-19 virusa.

Ekipu iz Turske sa klupe predvodi trofejni stručnjak Ergin Ataman. Iskusni trener je karijeru počeo pre više od 25 godina i predvodio je veliki broj poznatih klubova. Ergin je sedeo na klupi Galatasaraja, Turk Telekoma, Sijene Montepaski, Fortituda, Bešiktaša

Nekadašnji selektor reprezentacije Turske je upitan kakve bi šanse njegova ekipe imala kada bi se  takmičila u najboljoj košarkaškoj ligi na planeti.

-Mislim da bi ovaj tim, kada bi igrao u NBA ligi, mogao da dođe do plej-ofa – kratko i jasno je odgovorio  iskusni stručnjak.

Osim uspeha u Evropi, Efes je već tri godina najbolja ekipa u domaćem šampionatu Turske. U junu je odigrana finalna plej-of serija Super lige i aktuelni šampion Evrolige je bio ubedljiv protiv Fenerbahčea. Izabranici trenera Atamana su slavili sa 3:0 u pobedama. U tom momentu je Igor Kokoškov bio šef stručnog štaba Fenera.

Efes će danas odmeriti snage sa ekipom Lokomotive iz Moskve u okviru priprema za start nove takmičarske sezone. Prvi izazov u Evroligi očekuje ih 30. septembra. Za tačno 20 dana, Real Madrid i ekipa iz Turske će ukrstiti koplja u prestonici Španije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter