0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

PAO JE NA DOPING TESTU: Kazahstanac dva puta tresao mrežu u kvalifikacijama, evo šta kažu pravila!

Objavljeno: 09.09.21 u 13:18

Šta će se sada desiti?

Reprezentativac Kazahstana Ruslan Valijulin je prema rečima njegovog kluba bio pozitivan na doping. Naime, on je postigao 2 gola u kvalifikacijama za SP, pa se sada postavlja pitanje, da li će se ti rezultati poništiti, kao i na koliko će Valijulin biti suspendovan.

On je test na doping uradio nakon meča kvalifikacija za Ligu konfrencija 12. avgusta, dok je rezultate saznao tek 2. septembra. Dan ranije, Valijulin je igrao za selekciju Kazahstana protiv Ukrajine, gde je bio dvostruki strelac.

Interna istraga je trenutno u toku sa ciljem da se utvrdi kako su zabranjene supstance mogle da udju u njegovu krv, naveo je Tobol, klub u kome Valijulin nastupa.

Generalni sekretar FS Kazahstana je ruskim medijima otkrio da veruje kako je fudbalerov test na doping pozitivan zbog nekih vitamina koje je uzimao. Što se tiče pravila, utakmica sa Ukrajinom sigurno neće biti poništena jer jedan slučaj dopinga nije dovoljan za to.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter